eqvus
2005.06.06
|
|
0 0
726
|
Halihó minden NAPLOPÓNAK! Először is: Köszi Boattis a festéket! :) Másodszor: Elkészült az első napmelengetőm! Kisfiam medencéjét a múlt hét vége óta napfénnyel melengetem. Röviden: Építettem egy 2,5x2,8 m-es féltetőt, D-i tájolással, 20 fokos lejtéssel, OSB lap héjalással,kátránypapír fedéssel. Erre a tetőre feltekertem cirka 300 m KPE D20 -as csövet. Szivattyús ismerősöm hozott egy keringető szivattyút és itt kezdődtek a bajok, mert a szivattyú nem tudja mozgásba hozni a már lelégtelenített renszerben a vizet. A tető magassága 3 m. Tud valaki szivattyút méretezni, illetve ismer valaki olcsó és jó szivattyút erre a célra? :) Jelenleg egy 600W-os kerti szivattyú keringeti a vizet, így egy kicsit drága. A Conradnál vásároltam egy hőmérséklet különbség kapcsoló építőkészletet, azt szereltem bele egy vízmentes szerelődobozba, mint vezérlő egység. Az érzékelőket KPE T idomba építettem be, rézcső darabból készült hüvelyekkel. A feltöltést követő nap estéjére a beeresztett 12 fokos csapvíz 25, második nap estére 29 fokra melegedett fel. Ja! A medence ~14 m3. |
|