Fixy2
2005.06.06
|
|
0 0
723
|
Valami ilyen jellegű hozzászólásra gondoltam.... :)
(Nem 'tom miért nem megy nekem ez a szövegtagolás nem vagyon valami nagy fórumozó.... )
Szóval miért is kérdezem én ezt .... azonkívül h. hatásos-e.
Olvastam h. a te ötleted volt (bár gondolom sokak fejében megfordult) h. házilga jó lenne vákumcsöves kollektorokat csinálni.... olcsón.... de utánanéztem én is és elég reménytelennek láttam, viszont az ötlet h. hasznosítsuk a hengerek fókuszpontba koncentráló tulajdonságát (ugyebár emiatt jobb a hatásfok mivel ha jól tudom így a szórt fényt és a tájolással nem éppen jó szögbe beállított kolletkornál is mindig merőleges fénysugár éri a hőt hasznosító részeket.... )
és ezen felbuzdulva elkeztem lerajzolgatni h. hogy kellene kinézni a majdani síkkolektoromnak és itt gondoltam arra h. "vákumot" kellene csinálni természetesen én is kompresszorra gondoltam.... ami ha egy adott érték alá menne akkor bekapcsol... és igen, maradt még a kérdés h. hogy lehetne növelni a hatásfokot ugyanakkor a vákum által kifejtett szívóhatás által kifejtett terhelést megszüntetni/csökkenteni a "fedő" ill "hátlapon".
Először arra gondoltam h. a hatásfok növelése érdekében egy vályú alakaú tükröt kellene a csövek alá rakni h. a cső legyen a fókuszpontban => nem a csőre eső fénysugarak is a csövet melegítnenék mint pl egy "naptűzhely" esetében. De ezután néztem meg egy vákumcsöves rendszer felépítését a neten és arra gondoltam h. mi lenne ha csövekre felülről egy félcső üveget raknánk aminél a csövek szintén a fókuszpontban lennének, v. ha nem is félcső hanem teljes akkor ez a cső nyugodtan hozzáérhetne a kollektor alsó és felső lapjához, Ezzel is csökkentve a rá eső vákum által keltett nyomást... Eddig jutottam elméletben. Kérdés az h. mennyire megvalósítható, meg érdemes-e ilyet "építeni"... ? |
Előzmény: Gpeti (721)
|
|