Daikini Creative Commons License 2005.06.05 0 0 367
Na erted mire celzok, ennek orulok. A legtobben azt sem tudjak mi mennyibe kerul, es itt sipakolnak, hogy jajj igy 10000 milliard, ugy 15000 milliard. Nincsen jo velemenyem a partokrol, plane az eppen felvaltva regnalo kettorol nem. Az ELTE lagymanyosi epulete ugy 3-4 evig epult, es kerult 31 milliardba. Nezzunk egy csaladi hazat, az kerul mondjuk (csak az epitkezest szamolva) 15 millioba (falak, teto, vakolas, villany, burkolas), es meg nem mondtam sokat, ez egy nem tul nagy csaladi haz.
Az elobbi epulet csaknem pontosan 2000x kerult tobbe. Ugy saccra, ha csak nyersen kobmeterben szamolunk, realis, bar nagyobb az az epulet, megis az elore gyartott elemek, es az egyseges kivitelezes annyival olcsobb. Az utak karbantartasaval kapcsolatban (ami mar az elozo kormany szegyene is), hallottam egy szamot, amit keptelen vagyok elhinni. Azt allitotta valaki a radioban, hogy kozel fel millioba kerul egy negyzetmeternyi katyu eltuntetese. Sajnos nem emlekszem ki volt az, valami noi hang volt, valami zsiros allasban, akkor igencsak megdobbentem. Kisse utana szamoltam, saccra mennyibe kerulhet:
Mondjuk legyen az a negyzetmeternyi katyu egy uton, 1 honapja talalomra is talalhattunk ilyet.
- anyag: legyen 20.000 gondolom nem a kiskerbol veszik
- rezsi- es munkadij: 50.800 (1 sofor, 3 munkas, 1 lottyot szallito kocsi, legkalapacs 1 napra siman vegez, kapjanak atlagfizetest 4*100K*1/24 es mondjuk szorozzunk 1.25-el, a gepek hasznalataert, karbantartasaert, az boven fedezi, meg marad is + 5000 Ft benzinre, mert issza a gep mint allat, plusz meg adjuk hozza a gepek vetelarat aranyosan leosztva, ez egy 10-15 eves gepnel, ami volt mar hasznalva rendesen nem sok, mondjuk 5000, meg igy is tulbecsultem)
Szumma: 50800 Ft

Kerdi a matematikus: Hogy mennyi??!

Ez a baj, nem csak az emberek nincsenek tisztaban gyakran szamokkal (az a kissebb baj) a vezeto beosztasban levok sincsenek, ha johiszemu akarok lenni, ha nem, akkor azt mondom, hogy azok a fergek odafenn igenis tudjak mi mennyibe kerul, es azert nezetnek annyi rialiti showt az emberekkel, hogy nehogy elgondolkodjon mindenki azon, hogy mi a francert ok a vezetok, amikor szet rabolja mind az orszagot.
Előzmény: PAPEN (366)