Sziasztok!
Nemrégiben akadtam rá erre a topikra, nagyon örülök, hogy van ilyen az Index fórumon.
Lenne néhány kérdésem hozzátok, nagyon megköszönném, ha szánnátok rám kis időt és segítenétek nekem.
Szóval az a helyzet, hogy egy-két hónappal állok autóvásárlás előtt, nagyon tetszenek az Audik, de nagyon nem ismerem őket. Saját autóm még sosem volt, ez lenne az első. Német autókról eddig sok rosszat nem hallottam, így első körben sokat filóztam az 1998...2000 között gyártott A4-eseken, de az igazat megvallva jobban szeretnék egy A6-ost. Árban olyan 3,5M...3,6M Ft-ig nézelődöm, ebbe a költségbe beleférne néhány hatos is, amit 98 év végén, 99 év elején gyártottak. Tanácsotokat, véleményeteket szeretném kérni erről, mit gondoltok? A hatosok, ebből a gyártási időszakból átlagban talán picit drágábbak, ámde kezdő szemmel nézve semmi negatívumot nem találok az olcsóbbakban. Elképzelhető az, hogy ebben az időben volt valami típusváltás és az előző széria végéről lenne az olcsóbb, míg a drágább az újabb elejéről?
Lehetőleg 2,5-ös dieselt szeretnék, Avantot, tiptronic váltóval (ez utóbbi nem feltétlen szempont, de jó lenne). Ami még megítélési szempont lehet számotokra, hogy hitelre venném, 6...800e Ft körülbelüli önrészre gondoltam, Casco érzéseim szerint nem igazán férne bele :(
Sok ismerősöm lebeszélne róla, mondják, hogy ennyiért már új autót is vehetek, de valahogy mégis errefelé húzna a szívem. Mondják még, hogy fogyasztásban is eléggé sok lehet, erről tudtok valamit mondani?
Mire érdemes odafigyelni nézelődés során, vásárlás előtt? Voltak/vannak-e valami típushibái esetleg, vagy valami kényes, gyenge pontja, ami döntő lehet? Automata/tiptronic váltókról hallottam - és el is tudom képzelni - hogy eléggé bonyolult szerkezetek a manuális váltóhoz képest, szokott/lehet-e ezzel gond
(lenni)? Mennyire szervizigényesek? - gondolom nagyon sok múlik az előéletétől, használatától, de úgy mégis...
Ne haragudjatok, hogy ilyen idióta kérdéseket teszek fel nektek, de sajna sem az autóvásárlás terén, sem az Audik terén nincs sok ismerettségem, így tényleg sok a homályos folt számomra, elég sok pénzről lenne szó, mindenképpen alaposan szeretnék tájékozódni vásárlás előtt. Bennem van még az a "félsz" is, hogy
végtére is egy 6-7 éves autóról lenne szó, ami a hitel lejáratakor 11-12 éves lesz, ilyen szemmel (is) nézve érdekelne a véleményetek, érdemes-e? Ne kíméljetek, bármit gondoltok erről, kíváncsi lennék a véleményetekre minden tekintetben. Egyelőre részemről ez egy elképzelés, mondjuk úgy, hogy egy álom, segítségetekkel szeretném eldönteni, hogy lehet-e belőle valóság, vagy ez egy rossz álom. :)
A hasznaltauto.hu oldalt nézegetem leginkább, onnan összefoglalva "mutatnék" egyet, mégis mire gondoltam:
------------------------------
Képek:
http://mono.uw.hu/egyeb/A6/1.jpeg
http://mono.uw.hu/egyeb/A6/2.jpeg
http://mono.uw.hu/egyeb/A6/3.jpeg
Audi A6 2,5 TDI Triptronic - Személyautó EUR 14 141,-
Ár: 3.590.000 Ft
Évjárat: 2000 / 11
Műszaki vizsga érv.: 2007 / 3
Futott km: 116000 km
Állapot: Megkimélt
Üzemanyag: Diesel
Hengerűrtartalom: 2460 cm3
Teljesítmény: 110 kW (151 LE)
Kivitel: kombi
Szín: fekete
Ajtók száma: 5
Felszereltség: ABS, ASR (kipörgésgátló), automata klíma, centrálzár, elektromos ablak (elöl-hátul), HIFI, inmobiliser, könnyűfém felni, oldal légzsák, szervokormány, utasoldali légzsák, ülésmagasság állítás, vezetőoldali légzsák.
------------------------------
Bármit kihagytam volna, szóljatok légyszi és ezer bocs a hosszú hozzászólásért.
(Hétvégén kicsit nehézkesebb a net hozzáférésem, de figyelemmel kísérem a válaszokat, ill. elkezdem olvasni ezt a topikot is.)