igen7 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 154
"Aki magyar állampolgár, és még az, aki azonfelül magyarnak vallja magát.
Aki magyar állampolgár, az ebből a szempontból feltétlenül "magyar", meg az, aki ezenfelül annak vallja magát, bármilyen egyéb állampolgárként.
Ezzel mi a bajod?"

Már mondtam: NEM MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR VALLJA MAGÁT MAGYARNAK!!!!
érthető?

"A rasszizmus ellen mindig helyes fellépni. A társadalmi viszonyok folyamatosan termelődnek újra. Aki egy közösségen, mondjuk a magyar közösségen belül markánsan antirasszista, az helyesen teszi, ha fellép a rasszizmus ellen. Azt meg nem te fogod megmondani, hogy neki a rasszizmus milyen szintjénél szólaljon meg a szirénája."

valóban, engem nem érdekel, ha ugat néhány szerencsétlen...

"A magát magyarnak definiáló természetesen helyesen teszi, ha a negatív diszkriminációval szemben általában, és ezen belül a magyarság elleni megkülönböztetés ellen is fellép.
Emberként és európaiként küzd az ellen, hogy megkülönböztetés legyen, és hogy speciálisan ennek az általában elítélendő megkülönböztetésnek az ő kisebbsége essen áldozatul.
Általában akkor jól motivált és morális egy ilyen fellépés, ha az illető a saját magát is tartalmoazó csoport általa kifogásolt viselkedési normái ellen lép fel."

ezért kérdeztem: TGM, az SZDSZ, az itt az indexen magukat szdsz szimpatizánsnak vagy éppen "liberálisnak" (értsd: annak mondja magát, de nem az) valló emberek hol voltak akkor, amikor a határon túli magyarokkal szembeni erőszak miatt lehetett volna tiltakozni? Ha nem tudod, akkor megsúgom: SEHOL! na ez a KETTŐS MÉRCE!

"Az meg, hogy ki milyen kritériumokat követel meg másoktól magyarságteljesítmény címén, az annyira hidegen hagy, hogy elmondhatatlan.
A más identitásának inzenjzitásában fürkészni meg senkiinek nincsen joga és kritériumokat állítani meg mégannyira sincsen."

én nem beszéltem magyarságteljesítményről. Én arról beszéltem, hogy egy kevésbé egzakt csoportnak kik tekinthetőek a tagjainak. A csoport kiket tekint annak, illetve az egyén mikor tekintit magát a tagjának. magyarul írtam, nem tudom mi nem világos.

"Akinek meg ettől ő még nem elég nagy magyar, mert esetleg nem osztja Rákay Phlip létszemléletét, az tőlem elmehet a fenébe."

felőlem is.

Előzmény: Állományjavító (151)