Kedves Carbonara, vegre elokerultel :-)))
húst is teszek bele, vagyis a paradicsomszósz az egy bolognese.
Ha hus ill. ragu van benne ez mar nem "Parmigiana", de egy jo Timballo di Melanzane-nak lehetne nevezni (vagy Melanzane al Forno, Pasticcio di Melanzane, Tortino di Melanzane, stb stb), lenyegeben nincs semmi gond, nagyon jo lehet :-))
a végén az egész úszik az olajban
A sima paradicsom szosz amit mi szoktunk beletenni nem olajos, a vegen egy cseppet teszuk ra, es egy sima Salsa di Pomodoro.
A Hus Ragu (Bolognese) viszont soffrito alapu, tehat olaj es hagyma (+talan sargarepa es zellerszar, ha hasznalod). Lenyeg a lenyeg jo sok olaj van benne es kiengedi.
Neha (de nem tartom valoszinunak) a Padlizsan tipusatol fugg, mert neha van olyan padlizsa, amely sok olajat besziv, vagy nem tul forro olajba sutotted, vagy nem jo barnara.
Itáliában a panirozás mindig liszt nélkül történik?
Nem (majdnem) mindig liszt + toljas + morzsa (kiveve ha sietsz).
Lehet, hogy felreertheto voltam,azt mondtam hogy szoktak csinalni olyan hibat, hogy beleforgatjak a padlizsant a lisztbe es megsuti, de nem a panirozasra gondoltam, csak lisztrol volt szo. Tehat kit eddig lattam hibazni nem paniroztabe a padlizsant, hane csak lisztbe forgatta. Azt sem kell. Szoval igy naturba kell olajban sutni ezt a szegeny padlizsant :-))