No.9 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 492
Illatos (intenzív illatú) sárga rózsák: Summer Sunshine, Gold Medal, Gina Lolobrigida, Celebrity, Landora, Houston. Ezek közül amit itt nálunk biztosan termesztenek: Landora, Celebrity, Gina Lolobrigida. + még van Citrone, csak most hirtelen nem tudom hogy annak milyen illata van.

" ott más időpontban van e mód vásárlásra."
az évnek ebben a szakában esetleg konténeres formában lehet venni. Majd október, november környékén már lehet szabad gyökérrel is. A rózsaünnepen is szoktak árulni konténereseket, de nem túl sok fajtát. Meg szokott lenni magastörzsű is konténerben. Ezeket ott helyben meg lehet venni, és nyugodtan el lehet ültetni a legnagyobb nyárban is.
"Vagy esetleg nálad?" Mi már néhány éve nem foglalkozunk rózsával, csak nyáron szoktam részt venni a szemzési munkálatokban mint kötő.

" Olyan szívesen bámészkodnék a rózsák között, de feltartani a munkában, azt nem szeretnék senkit. "
Bámészkodni lehet nyugodtan, azzal nem zavarsz senkit. De szerintem azt sem veszik zokon a gazdák, ha kicsit kérdezősködsz tőlük. A többségük szívesen elmagyarázza neked pl a szemzés folyamatát. Hozzánk is jöttek olasz, osztrák turisták, hogy vajon mit csinálunk a tűző napon a földön "mászva" ? Van aki azt hiszi hogy krumpli, a magastörzsűt, amíg még nincs ráoltva a nemes rendszerint málnának titulálják. :)))
Tavaly mikor már egy nap az x-edik kocsi állt meg, és fényképezték a nemest, akkor komolyan elgondolkodtunk, hogy jobban megérné beülni a napernyő alá, és kitenni egy "foto 1 Euro" táblát. :))
Előzmény: szék2004 (490)