tivadar Creative Commons License 2005.06.01 0 0 404

"Hát, én kényelmesnek nevezném azt, ami segít az életünk fontos dolgainak megoldásában"

 

Volt idő, amikor én is ezt hittem a hívőkről: kényelem, mankó, mákony, bujócska a felelősség alól stb. És ez nagyon sok embertársunkra ráillik, lehet hogy egykor rám is.

Az utóbbi évtizedek azonban kissé másként alakultak mifelénk (ezt nem szeretném részletezni) és hidd el, mindennek lehet az életemet jellemezni, csak nem kényelmesnek, hanem inkább fordítva...  Isten rendesen megpróbálja a komolyabb "bejelentkezőit".

-------------------------

"Ha ez a lényeg, akkor nem értem, hogy miért az a lényeg, hogy Isten van-e vagy nincs."

 

Azt gondolom,  nem ez a vita lényege, hanem az ezzel járó teljes világkép. Szt.Pál azt mondta: "Ha Krisztus nem támadt fel testvéreim, akkor a mi hitünk egy fabatkát sem ér."  Én meg azt mondom, ha nincs Isten, akkor semmi más sincs, csak a látható anyag. Ami meg nonszensz, hiszen a távoli galaxis még távolabbi bolygóján élő lényeket sem látjuk, pedig "normális gondolkodással" is fel kell tételezni, hogy vannak - ill. miért épp ott ne lennének? De tudni (tudományos bizonyossággal) ezt sem tudhatjuk. Akkor inkább mondjuk erre is hogy nem ?

 

---------------------------

 

--- Tehát én senkire semmit nem akarok erőltetni. Csak azt  nem bírom, amikor emberek (ez most itt a lottósztori ellentéte lesz) fennen hangoztatva, hogy nincs túlvilág, nincs Isten stb. - folyamatosan szicsognak, hogy milyen szar ez az élet, ez a világ, és milyen igazságtalan, és egyáltalán, örökösen harban állnak valakivel v. valamivel.  És q. kemények mindenkivel, mindenkinek odamondanak, beszólnak - egyszóval látszik rajtuk hogy zsigerből antiszociális lények. Világos, hogy lelkileg nincsenek rendben, de a transzcendens lehetőségről hallani sem akarnak.  Szívük joga ez is, csak akkor...?   (Remélem tudod, hogy ez nem rólad szólt!?)

 

--------------------------

 

"...Ezek már gyenge dolgok, Tivadar..."    (A többit nem copizom ide.) 

 

Én birom a beszólásokat, csak szeretnék pontosítani pár tévedést.

 

Többször hangsúlyoztam, hogy a hitem folyamatosan alakul, változik a bejövő információk következtében. De nekem az a lehetőség, hogy az egész transzcendens világ nem létező - ez nem információ.  Értsd a különbséget:  kiderül, hogy az abszolut nulla fok, tegnaptól nem -273, hanem -281 fok - ez egy info, amit kellő iigazolások, publikáció stb esetén elfogadok és beépítek.  De az, hogy valaki jön és azt mondja, lehet, hogy olyan nincs is, hogy minusz, meg hogy jég, az nincs is stb.... ez nem információ, ezzel nem akarok foglalkozni.

 

Hogy ki a hiteles, azt magadnak meghatározhatod. De én hiteltelent is vállalva, azt állítom, valóban jobb lenne a világ, ha mindenki tudhatná, hogy nem csak egy "halmazállapot" (szilárd valóság)  létezik, hanem három, csak ezt a másik kettőt egyelőre még, nem tudja a többség érzékszervekkel észlelni.

"...több dolgok vannak a világon Horatio, mintsem bölcselmetek felfoghatná..."

-------------------------------

 

Az antropomorf - témát szvsz kitárgyaltuk, nem tudok újat mondani.

 

Szép álmokat ! ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: szanzaveronika (400)