szanzaveronika Creative Commons License 2005.06.01 0 0 399
"És nem is kell megismerned, ugye?"

 

Nos, ez nevezik csúsztatásnak, pontosan!"

----------------------------

 

Ezt nevezik kérdésnek. Ami pontosan arra irányul, hogy megvilágítson mindkettőnk előtt valamit. Előtted azt, hogy talán amire rámondod, hogy "Isten szándéka", azt nem is tartod feltétlenül szükségesnek megismerni - jó, ha tudod, törekszel rá, de nem tragikus, ha nincsen válasz egész életedben. Arra gondoltam, hogy ha ezt magadban felismered, akkor talán megérted, hogy én ugyanígy vagyok sok kérdéssel, elfogadom, hogy esetleg egész életemben nem lesz rá válasz - épp csak nem mondom rá, hogy Isten szándéka, és én nem tudhatok mindent Isten szándékairól. Hanem azt mondom, hogy nem tudhatok mindent. Így. Eddig tart a mondatom.

Számomra pedig a válaszodon keresztül érkezhetett volna valami, ami árnyalja az elképzeléseimet. Esetleg változtat rajtuk.

 

----------------------------

"Kavics példa másodszor is megkerülve, leostobázva. Gratula..."

----------------------------

 

Most másodjára már csak bolondoztam a példával, sajnálom, hogy nem jöttél rá, nem volt szándékomban "kerülgetni", csak jókedvem volt. Mégegyszer bocsánat. Ellenben elsőre nem kerültem meg, hanem megmondtam, hogy erre ennyiből nem lehet értelmes választ adni. Hidd el, hogy én is tudok olyat kérdezni, amire elegendő adat híján nem tudsz válaszolni.

 

-----------------------------

"Isten mindenhatóságáról:  még1x mondom, a mindenhatóságot tévesen képzeled el, (a hasonlóan gondolkodó hívőkkel, sőt papokkal együtt) amennyiben az hiszed, hogy minden mozzanatot  előre tud, lát, sejt az Univerzumban. Ez nem így van. Vannak jól működö szellemi törvények (K.Tepperwein: Szellemi Törvények. pl.) ezeket az Isteni hierarchia megalkotta, és nem másított rajta. Ezek kihatásait jól lehet előre tudni. De azt hogy te mit fogsz csinálni 05.08,21-én azt a világon senki, se jós, se Isten nem tudhatja - ezt hidd el nekem."

------------------------------

 

Csak akkor nem tudom, miért hívunk valakit jósnak.

De az nagyon érdekes, hogy te kiemeled magad a legtöbb hívő köréből, mondván, hogy te másképp hiszel, és te hiszel a jó istenképben.

Ehhez szerintem pár papnak is lenne egy-két szava.

Különben elhiszem neked, hogy halvány gőzünk sincs Istenről - de azt már kevésbé, hogy neked van. Állandóan erőlteted ezt az emberi típusú tudás-gondolkodás képet. Tényleg kezd olyanná formálódni az isten, mint egy mérnökember. Alkotott valami szerkentyűt, bedugta az áramba, aztán most megy. 

Előzmény: tivadar (397)