tivadar Creative Commons License 2005.06.01 0 0 398

Akarsz vitázni, vagy nem?

 

Nem is tudom... Azt én nem tartom alapvetően vitának, hogy az egyik fél szerint van Isten, a másik szerint meg nincs - és ezt elmondják egymásnak 100x.

Én azt gondolom, hogy az életünk fontos dolgait kell minél jobban megoldani, és ehhez milyen meggyőződés segit, vagy akadályoz éppen - ez lenne a lényeg. Én nem azért "hiszek" mert nekem ez így kényelmes, hanem azért, mert az életküzdelmeim során ide vezetett az utam, mely még azonban koránt sem befejezett.

De abban biztos vagyok, hogy a transzcendens irányultságomat soha, semmilyen ellenérv nem fogja megváltoztatni.

 

 

"Azért nekem ez nem tűnt fel. Inkább úgy tűnt, mintha te aztán igazán tudnád, hogy milyen is az Isten. Igaz, mint hívőnek, nyilván jogosultságod van rá. "

 

Ha most eltekintünk az alig palástolt ingerült szarkazmusodtól, azt gondolom, valóban nagyobb a jogosultságom Isten tulajdonságairól nyilatkozni azoknál, akik eleve tagadják a létezését. Elég sok (és sokféle irányultságú) könyvet elolastam, és elég sok emberrel beszélgettem, vitáztam, és elég érdekes dolgok történtek velem, ahhoz, hogy tudjak egyet s mást.

 

Mi az hogy rossz Isten?  Te akkor most a mitológiai szereplőkről beszélsz?

Rossz Isten nem létezhet, ez ellentmondás, paradoxia.  Ne keverjük össze Istent az "istenekkel"!

 

Nem tudom mi a gond az emberi fogalmakkal. Az ember csak ezekkel tudja kifejezni magát. Ettől emberi a fogalom.  De ha van Isten, akkor ezeket is tőle kaptuk nem?

Előzmény: szanzaveronika (396)