puffin lekvár Creative Commons License 2005.05.31 0 0 7646
"Még mindig nem láttam olyan kísérlet leírását, amelyet gravitációmentes környezetben végeztek volna el. "

Talán mert a gravitáció áthatja az egész univerzumot. De kérlek mutass olyan elektrosztatikus kísérletet, ahol nincs mágneses tér. Vagy olyan mozgást, ami egyenes vonalú, egyenletes.

"Sőt, annak a bizonyítékát sem láttam, hogy létezik olyan valóságos relativisztikus effektus, amely két rendszer között oda-vissza igaz lenne, azaz pl. a valóságban mindkét rendszer órái lassabban járnának a másik óráinál."

Olvasd el az első beírásomat. és gondolkozz el rajta. Nagyon nem érted a mozgó órákat.

"Az pedig nem biztos, hogy nagy érdem, ha valaki el tud végezni bizonyos számításokat, és ezeknek alapján olyan dolgokat állít, amelyeknek semmi közük a valósághoz. Meglehet, hogy én is el tudnám végezni a legtöbb számítást, de nem veszem a fáradságot arra, hogy a valóságtól elrugaszkodott dolgokat számítgassak, mert ennek nem látom sok értelmét. Az ilyesmit meghagyom a matematikusoknak, meg azoknak, aki olyanokat állítanak, hogy egy rúdnak annyi hossza van (mármint valóságos, nem látszólagos), ahány megfigyelő méri. Én megelégszem azza, hogy megmutatom nekik, hogy az állításaikkal ellentmondanak saját maguknak is."

A relativitáselmélet ellentmondásmentes. Az, hogy te leragadtál a fogalmak meg nem értésénél, nem bizonyítja, hogy ellentmondásos. A te mondataid ellentmondásosak. Csakhogy a specrel és a te állításaid, nem ugyanazok a mondatok. Erre is megpróbáltam felhívni a figyelmet.
Előzmény: Dulifuli (7547)