Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.31 0 0 995

Én is szoktam tejszínes (lehet, hogy nem olasz :-) ) gorgonzolás tésztaszószt csinálni

De, Zitka, Olaszorszagban igy is szoktuk csinalni.
Olvasd a 988-as hozzaszolasomat: "A Gorgonzolat lehet kis tejszinben (Panna-ban) olvastani, de inkabb (light-osabb) langyos tejben."

 

de max. 5-10 dekát teszek bele négy személyre.
Ez jo, attol fugg, hogy milyen markans Gorgonzola izet szeretnel a szosznak adni.
Es attol is fugg, hogy Gorgonzola Piccante-t hasznalsz vagy Gorgonzola Dolce-t.

En kb. 10-15 dekat tennek bele 2-3 szemelyre, amikor a szosz csak Gorgonzolas, ha 4 formaggit csinalok, akkor termezetesen kevesebbet teszek.

Előzmény: Zitka (992)