Tompa Creative Commons License 2005.05.31 0 0 117
Mindig azt szoktam mondani, hogy mindenkinek az első koncert vagy album a legmehatározóbb, amin részt vett, vagy amikor bekapcsolódott az előadó életművébe. Én friss hús vagyok, először 2000-ben láttam a KongrKözp-ban. Én még úgy egyszer sem szálltam el a zenéjétől, mint akkor, hihetetlen katarzis élményem volt. A kedvenc albumom is arra az időszakra datálódik: Imaginary Day és a Beyond... Aztán a második, az előző PMG koncert már nem ütött akkorát, Bona viszont nagyon sokat tett hozzá a zenéhez.

Szívesen ott lettem volna én is a PMG aranykorszakában, a 80-as évek második felében-90-es évek elején, amikor a latinos beütés volt domináns. Sokszor elmerengek a korai albumokat hallgatva, és elképzelem magam valami olasz városka főterén, egy PMG koncerten:)

Az Are You-ban most egy új elemet vitt be Metheny a Pikasso-s játékba: a dobolást, amit kb 1-2 éve alkalmaz. Meg persze átfolyt az eredeti dalba, ellentétben a DVD-n szereplő változattal, ahol csak a Cuong Vu-Metheny páros játéka látható. De tény, hogy kevés volt a meglepetés. Végülis az első féllel volt elég munkájuk...

Mindegy, legközelebb ugyanilyen lelkesen fogom "kidobni" rá a pénzt.
Előzmény: zfazek (116)