Zitka Creative Commons License 2005.05.31 0 0 984

Nincs fix receptem, általában ami van otthon, az kerül bele. :-) Persze bab, szárzeller, répa, petrezselyemgyökér, zucchini, ilyesmi  mindig. A káposztát kihagoym, még ha szerepel is a receptben.  Pár éve, mikor még volt RAI UNO a kábeltévénken, rendszeresen néztem délben a La vecchia fattoria című műsort, nagyon szerettem. :-)  Nem tudom, mennyire jellemző egész Olaszországra, de abban a műsorban a legtöbb zöldséglevest egy kis pancetta megpirításával indították. Ezt a módszert átvettem én is. :-) Aztán jöhet rá a hagyma, pici fokhagyma és a sokféle zöldség. Paradicsompürével sűrítem, a tetejére természetesen parmezán jön. A fűszerezés változó, szeretem ebben is a bazsalikomot.  

Előzmény: Antonio Gambadoro (980)