szanzaveronika Creative Commons License 2005.05.31 0 0 395

"Én Isten összes szándékát nem ismerhetem."

----------------------------

 

És nem is kell megismerned, ugye? Elég az, hogy minden Isten szándéka, a megnyugváshoz. Kényelmes álláspont. Ellenben a tudománytól mindenre válaszokat akarsz. Ha nincs, akkor a tudomány hibás, meg határai vannak. De az teljesen normális, hogy nem ismerheted Isten összes szándékát.

 

Az emberi megismerésnek magának vannak határai, akárhogy képzeli el az ember a világot, akár materialistán, akár Istenhívőn. Ezt kellene elfogadni.

 

------------------------------

"A kavics példámat ügyesen megkerülted. De azt végképp nem gondolnám, hogy az én szándékomtól bármi is függne, onnan 300 m. magasból egy db kaviccsal."

------------------------------

 

Pl. ettől is volt ostoba a példa. Minek dobálóznál 300 méterről egy kaviccsal? Még eltalálsz valakit, aztán bizonygathatod, hogy ő már biztosan fel volt készülve a halálra. :)))

 

-----------------------------

"És volna egy vágyam, szakadjunk már el attól a hamis képtől, hogy a "túlvilág(ok)" összesen 1 db "Isten"--ből áll, aki egymaga kavar az űrben... A nem fizikai síkokon több entítás létezik mint a mi Földünkön a legkisebb démontól-tündértől egészen a legmagasabb Kerub-szeráf fokozatokig - ők sem a ....et vakargatják...

Tehát itt egy egészen hatalmas létszámú apparátus dolgozik, jut elegendő létszám a "véletlenekre" is."

------------------------------

 

Szóval a kisebb démonok döntik el, hogy hol legyen az elektron egy adott pillanatban...

Mindegy, nem vagyunk olyan szűklátókörűek, hogy ez komolyabb problémát jelentsen.

Mellesleg, én az Istent, ha már elképzelném, nem úgy képzelném el, hogy egymaga kavar az űrben, hanem hogy egymaga kavar, de mindenhol. - Akkor Isten nem is mindenható?

Előzmény: tivadar (394)