Úgy tűnik senki sem jár ide, úgyhogy amíg a válasz megérkezik ha nem bánod megkérdezném, hogy hol akarod venni ezeket? Én is a 17-85-höz kérdeztem lejjebb, hogy melyik UV-t javasolják (csak én olcsóbban gondolkodom, nem akarok több, mint 10ezer Ft-ot kiadni egy UV szűrőre), de nem nagyon találtam olyan osztrák oldalt, ahol szűrő is meg obi is meg gép is lett volna.
Egy kis segítség:
HMC: Többrétegű bevonattal (átlagos fényáteresztés 97%)
Super HMC: mindkét oldalon 12 rétegű bevonattal (átlagos fényáteresztés 99,7%)
Az Ultravékony CPL szűrők 7 rétegű bevonattal a hátsó felszínen, a perem magassága 5mm, a frontoldalon nincs menet, és bevonat !Az objektívsapkát külön kell megvásárolni.
Pro 1: 12 rétegű bevonattal, az UV és Sky szűrők 1 mm vastag edzett üveg, 3mm perem, frontoldalon menettel (átlagos fényáteresztés 99,7%)
A PRO 1 CPL szűrők 1mm vastag edzett üveg hátsó felszínen 7 rétegű bevonattal,frontoldalon nincs menet,és bevonat!
Ultra széria:Többrétegű bevonattal midkét oldalon, perem magasság 3mm, Hybrid UV-CPL perem magasság 5mm.
Rácsúsztatható védősapka a szűrővel együtt van csomagolva, a frontoldalon nincs menet.
Tehát: igen, van amelyikhez a védősapkát külön kell megvásárolni, persze csak ha nem adnak hozzá.