azenhazam Creative Commons License 2005.05.30 0 0 8
Bocs, kicsit offtopic, de csak azért rakom ide, hogy nehogy ide menjetek! :)

600 ezer forintos éjszaka
2 személyre

Hozzávalók
4 csillagos hotel, Egerszalókon
1 db foglalás 3 éjszaka, 4 nap
1 db tavaszi kabát, nagy zsebekkel
1 db feledékeny fiatalember és barátnője
1 db etikai normákat nem ismerő személyzet
1 db jogász végzettségű szálloda-igazgató

Kezdjünk hozzá péntek 13-án!

Előkészítés
Jelentkeztessük be a fiatal párt az említett hotelbe. Vegyük rá őket, hogy a kicsomagolás után töltsenek magukba egy kis frissítőt az étterem belső teraszán. 20-25 percig hagyjuk őket ráhangolódni a gyönyörű kertre és az étterem hangulatára. A frissítő elfogyasztását követően küldjük el őket vacsorázni, odafigyelve arra, hogy a fiatalember kabátját felejtse a szék támláján, és erről a pincérek a vacsora alatt semmiképpen se tájékoztassák.

Elkészítés
A vacsora elfogyasztása után foglaltassuk le velük a másnapi programokat a recepciósnál! Különösen fontos, hogy a recepciós még itt se szóljon arról, hogy megtalálták a kabátot. A fiatalok menjenek szobájukba pihenni, egészen reggel 10.00 óráig. Regeliztessük meg a párt, hiszen éhesek. Újabb fontos momentum: a személyzet még mindig ne szóljon a fiatalembernek a megtalált kabátról. A reggelizést követően irány a lottózó! Azonban most kezdődnek a pikáns ízek!

A fiatal ember nem találván a slusszkulcsát, ismerje fel, hogy a teraszon feljtette kabátját, benne a keresett kulccsal, forgalmival és némi készpénzzel. A fiatalok kérjék vissza a kabátot a recepción, ellenőrizzék le az autóban, hogy minden benne maradt a kabátban. Szerencsétlenségükre nem, szerencséjükre a forgalmi legalább, meg 700 forint. Ez lottóra elég is lesz, mostmár jól jön majd a kettes is.
Azért ellenőriztessük le, hogy nem máshova rakta az (ex)tulajdonos a pénzét, ne csináljunk balhét feleslegesen. Amint negatív lett az eredmény, csináljunk balhét!

Kikészítés
A fiatalember, adja vissza a kabátot, majd kérje fel a recepciós hölgyet, hogy rakassa vissza az elveszett 530 ezer forintnyi készpénzt, ellenkező esetben a fiatalember akarjon beszélni az igazgatóval. A pár legyen jól felidegesítve, aggódjanak a lottózóig és vissza.

Az igazgató fogadja a fiatalembert az irodájába, majd tájékoztassa a szálloda álláspontjáról, ami szóljon kb. így:
A szállodának nincs tudomása arról, hogy mit tartott a fiatalember a zsebében, hiszen a házszabályzat szerint nem nyúlhat senki a kabát zsebébe. A kabátot az említett szabályzat alapján a lelkiismeretes dolgozó köteles leadni a recepción, majd kizárólag a vendég kérésére visszaadni. (Semmi esetre sem előbb, csak úgy figyelmességből, maguktól, hanem csakis külön kérésre!!!) Egy dolgot tehet a kedves vendég, tegyen feljelentést!
Azzonal telefon a rendőrségre, miután tisztáztuk, hogy egy ügyvéddel ülünk ám szemben, aki szállodaigazgató.

Legyen tehetetlenségében nagyon dühös a fiatalember, hiszen a kiszolgáló személyzet nem olyan! A kabátelhagyónk akarjon kiköltözni, gondolva, hogy ilyen „kedves marasztalás, sajnálkozás, együttérzés” mellett nem marad. Az igazgató úr nagylelkűsége jelentsen a 4 napos pihenés árából 30% kedvezményt. Az összes többi igénybe nem vett szolgáltatást fizettesse ki. Hiszen valamiből meg kell élni, nem?

A fiatalok szépen csomagoljanak össze és távozzanak vendégszeretőbb helyre. (bár ez így nem igaz, hiszen itten még vendészeretőbbek, közös fedél=közös kassza!)

Menjenek majd némi „megpróbálomjóléreznimagam” programot követően rendőrségre jelenteni a történetet. A rendőrség vigasztalja azzal, hogy semmit sem lehet tenni, felelősség, meg satöbbi. Igazuk is legyen.

Menjenek szépen az agyforralásos hétvége után haza, azt egyék meg, amit főztek nekik! Ne feledjék, 600 ezer forintos éjszaka receptjét olvastuk.

Magyarország a TE hazád.