Az úgy volt, hogy énis ráleltem a könyvre 2003.májusában. Gyorsan elolvastam és mivel júliusban úgyis arra jártam, gondoltam megnézem magamnak ezt a Bramasole-t. A strada bianca két rendörhölgy útbaigazítása alapján meglett. Hosszú séta és egy kocogótól szerzett infó, már fel is tűnt egy jobbkanyarban a Ház. Kőfal, benne kegyhely, valamint a ház színe kétségtelenné tette, hogy ezaz. Elő a fényképezőgépet (a fotó elég rossz lett). Miközben elpakoltam a masinát, mozgás támadt a háznál és egy középkorú+ pár jött lefelé. Előkotorásztam a narancssárga könyvet. Ed a kapuból átkiáltott: Á, from Hungary! Pár mondat után következett a dedikálás és a szomorú hír, hogy nem nézhetjük meg a birtokot, mert már késésben vannak a vacsoráról. Elballagtak a szembeszomszédhoz egy üveg vörösborral a kezükben.
Valamikor, mikor megjelent az "Édes élet Itáliában", megvettem, elolvastam.
2004. június Cesena-ban megvettem a könyvet olaszul (8,2€), talán egyszer el is tudom majd olvasni, mindenesetre gyúrok rá.
2004.július (már megint ez a kellemetlen hónap, 41°C árnyékban, de mikor utazzon az ember, ha a felesége tanár!) Cortona. Kertmozi este 10. Pezsgődurrogás, köszöntő. Pár mondat az írónőtől és már kezdődik is a filmvetítés. A mozi feletti utcából sajnos csak a vászon látszik, a szöveg angol, de ez a kisebb baj, lábújhegyen állva nézem, de csak én látok valamit a 193 centimmel. Hazaérkezve megvettem a Metróban a filmet, DVD 1990Ft. A fene egye meg, olaszul sem szinkron, sem felirat.
Megjelent a képeskönyv, ha jól emlékszem karácsony körül. Horribilis ár, sok kép, kevés szöveg, de a sok előzmény miatt kénytelen voltam megvenni.
Hát ennyi.