boattis Creative Commons License 2005.05.27 0 0 694

Hát igen, a festék réteg vastagságot elírtam, egyébként egy vadi új (céges) festékréteg vastagságmérővel mértem. Ezután még egy kicsit szórtam rá, hogy átlagban úgy 22-25 mikron legyen a rétegvastagság.

A hőmérő egy műanyagipari gép precíziós hőfok szabályzója (volt), a PT 100 a Synchrodan cégtől való Danfoss típusú Br 11.000,- pénz.

A szabályzóban nem ez lesz a mérőelem, oda hozzád hasonló módon egy 1,5 K NTK termisztor fokonként mért ellenálása és PIC-be bevitele alapján jelez ki és szabályoz a  PIC.

Kipróbáltam ezt a NTK-t, 300 C foknál még nem volt semmi baja sem, javaslom hogy a Teáltalad használtat is teszteld magas hőfokon.

A sósavas kezelés a natúr kereskedelemben használt háztartási sósav, utána szárazra törölni, azonnal Celloxin vagy Xilox higítóval átmosni a rezet, (én utána még átdörszöltem a rézcső forrasztáskor használt fémmentes tisztitó párnával) majd azonnal festeni, mert pár perc után kezd újra elszineződni.

Sok sikert.

A képet sajnos csak a jövő héten tudom feltenni, mert egy pár napig nem leszek net közelben.

Üdv: boattis

Előzmény: Gpeti (688)