Sziasztok Soroksáriak!!!!
Nekem szép emlékeim vannak Soriról hiszen ott nőttem fel, "lányságom" javát ott
töltöttem. Igaz a közeli ismerősök (szomszédok, tanárok) szerintem nem gondolnak
rám szép emlékekkel hiszen un."bűn rossz" voltam. De azóta szerencsésen kinőttem ezt a genetikai tévedést, megállom a helyem mind a családi mind a társadalmi életben.
Sajnos Pest északi régiójába költöztem, de a családom tagjai mind Soroksár és a
környékén laknak. Ezért elég sűrűn járok felétek. Elmélázom a volt Táncsics Mihály
iskolám helyén, a Hősök Teré-n, a volt Otthon mozi helyén. A Szitás utca, ahol laktam
szerintem "összement", vagy csak az emlékek hatására volt olyan nagy a szememben.
A Molnár szigetre nem jutottam le az utóbbi 10 évben, de az ottani iskolai nyári tábor
mai napig példa lehetne a mai hasonló táboroknak. Jó hangulatban, jó pedagógusokkal szinte repült a nyár, nem szenvedés volt a tábor hanem igazi nyaralás. Játékkal, versenyekkel, sporttal telt a nap, sőt ha az idő engedte, a Csepeli Strandon uszásoktatással egybekötött strandolással is.
Télen sokat jártunk a vasúthoz a régi lerombolt hidhoz szánkózni, meg persze a
"Söröshöz" ahol sokszor a jeges Dunában landoltunk.
Gyermekeimnek (kik már felnöttek) sokat mesélek ezekről az élményekről - nem tagadva a csinytevéseimet sem. Remélem majd ők is fognak mesélni az ő gyermekeiknek, unokáiknak ha netán arra járnak.
Kedves Soroksáriak! Jó volt kicsit köztetek nosztalgiázni, köszönöm hogy meghallgattatok. Minden jót XXIII. kerület.