zitu Creative Commons License 2005.05.25 0 0 205

Sziasztok!

 

  Végre sikerült regisztrálni, már napok óta próbálkozok.

Nagyon örültem, amikor rátaláltam erre a fórumra, mert én is fanatikus rajongója vagyok Erzsébetnek.

  Átfutottam az eddig keletkező hozzászólásokat és láttam, hogy valaki érdeklődik a Sisi Baráti Kör iránt. Nos, ebben tudok segíteni, januártól ugyanis én is tagja vagyok. Minden hónapban egyszer van egy találkozó Pesten, az Andrássy úton. Mindig hívnak meg valakit akivel Erzsébetről beszélgethetünk. Januárban pl.: Mészáros Márta volt a vendég, aki Erzsébetről akar filmet készíteni.

Februárban pedig az a személy beszélt a fordításáról (egy spanyol könyv alapján), aki itt a fórumon is feltűnik. Akkor még sajnos nem tudott semmi konkrétat a kiadásáról, de ahogy olvastam a fórumon, még most sem.

A baráti kör minden nyáron szervez kirándulást egy olyan helyre, ami érinti Erzsébetet. Idén Csehország, jövöre pedig Anglia a cél.

Az éves díj diákoknak, nyugdíjasoknak 2000 Ft, egyéb keresőknek 4000 Ft.( ebből fedezik a terembérletet, a számunkra küldött értesítő levelek postaköltségét, az ajándékokat a meghívottak számára)

Most nem otthon vagyok, ezért nem tudom megadni a telefonszámot ahol érdeklődni lehet, de még a napokban megírom a fórumon.

  Már gyerekkorom óta (a Sissy-trilógia megnézése utántól) érdekel Erzsébet, de komolyabban 3-4éve foglalkozom vele. Vadászok mindenre, ami vele kapcsolatos, csak a pénztárcám szab határt az elszántságomnak. Közel 30 könyvem van róla, illetve a környezetéről, de még nem érem be ennyivel, tovább keresgélek.

Néhány cím ahol keresgélhettek: www.bookline.hu www.antikvarium.hu www.antikva.hu

Érdemes ezeken a címeken elég gyakran böngészni, mert én egy igazi kincsre bukkantam rá így. Ez a kincs egy 100 éve kiadott emlékkönyv /Erzsébet királyasszony emlékének/, melybe többek között Jókai Mór is írt.

   A hozzászólások között találkoztam egy olyannal is, ami Rudolf második életét firtatja. Nemere István könyve /Egy trónörökös második élete/ nekem is meg van, és tény,hogy hihető indokokkal támasztja alá a feltevését, hogy Rudolf csak 1941ben Törökországban halt meg. Azonban hallottam arról is, hogy ezt csak írja, azért, hogy írjon valamit. Nem tudom, mit higgyek. Szerintetek?

 

  Remélem valaki majd válaszol nekem, mert nagyon szeretnék Erzsébetről "beszélgetni".

  Tudom,hogy még új vagyok,de engem is érdekelne egy topic-találkozó Gödöllőn.