xyzw Creative Commons License 2005.05.25 0 0 392

Kérdezem még Hasandtól, Mézontófűtől vagy más hozzáértőtől, hogy ezt a dugványozást csak akkor érdemes megtenni, amikor már elvirágzott a rózsa, s a szirmai lehullottak?

Van néhány tő parkrózsám amik gyönyörűek szoktak lenni, (ezeket szeretném inkább szaporítani), meg néhány nem tudom milyen rózsám, ami viszont még egyetlen nyáron sem sikerült valami szépnek, ahogy kinyílnak, szinte egy két napon belül el is kezdik hullatni a szirmaikat, de amúgyis elég satnyák a tövek, alig fejlődnek, szinte csak vegetálnak. Igaz, ezeknek az elhelyezése nem a legszerencsésebb helyre sikerült, elég homokos a helyük, szeles, száraz helyen vannak.

Következő kérdésem pedig az, hogy az elvirágzott szárakat hogyan érdemes levágni, lemetszeni a következő virágzás érdekében?

 

Amúgy még annyit szeretnék a témához hozzászólni, hogy szépek nagyon a képek, de minden olyan szakszerű hozzászólást szívesen olvasnék, amiből lehet tanulni, a tavaszi metszéstől (mennyire kell visszametszeni őket) az őszi betakarásig mindent.

Előzmény: hasand (383)