Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.23 0 0 8
Mai témánk a rasszizmus, konkrétabban pedig a leszúrt cigánycsákó.

1. kérdés: rasszista-e az, aki megkülönbözteti a rasszistákat?
2. kérdés: az Alkotmány garantálja (garantálná) a jogot, hogy ne különböztessenek meg. Ilyen alapon viszont a nőkre és gyermekekre vonatkozó csökkentett munkanehézség + fokozott elővigyázatossági kényszer kitétel érvénytelenek kellenének legyenek!!!!!
Valamin ide jön még a "hátrányos helyzetű" emberkék foglalkoztatása: egyfelől NEM vagyok hajlandó olyasvalakit felvenni dolgozni, aki nem képes ellátni a munkát, másfelől az emberek természetes ellebnérzéssel viseltetnek irántuk, ami viszont a faj fennmaradását segítő tényező. Így igenis ugyanolyan hátrányként tekinthető kellene legyen egy végtaghiány (ha genetikai rendellenesség az oka), vagy cukorbetegség, vagy maradandó vírusfertőzés (pl AIDS), mint egy hiányzó érettségi/diploma/erkölcsi bizonyítvány stb.
Meg az is vicces lenne, ha mint a Monkey Islanden egy vakot alkalmaznánk a világítótorony őrének!
Az Alkotmány "tilos megkülönböztetni faji, nemi stb. alapon az embereket" kitétele alapján azonnal fel kellene számolni a mindenféle nemzetiségi "önkormányzatokat" is. Ellenben egy összesített, "kisebbségiönkormányzat", vagy ilyen lényegű hivatalt kellene létrehozni a helyükön, ami egyszerre kellene foglalkozzon a térségben található ÖSSZES nemzetiséggel (esetleg pluszban az össze kisebbséggel, mint mindenféle nyomorék). Tisztában vagyok ugyanis, hogy léteznek olyan problémák, amik csak bizonyos rétegeket érintenek, de hogy az egyes rétegek BÁRMIFÉLE autonómiát szerezzenek, az egyértelműen tilos kellene legyen (a saját működésükön (gyűlések) kívül).

Ma az elemzések szerint a legkevesebb jogod akkor van, ha:
- férfi vagy
- (csak) magyar állampolgár vagy
- Magyarországon élsz
- alkalmazott vagy (és nem keresel havi 1millát sem)
- gyerek vagy (bár jogszabályilag ez lehetne fordítva... szerencsére a kis mocskoknak nincs pénzük ügyvédre - mindenesetre az öregek tuti kiesnek)
- nem vagy se szőke, se nem kékszemű
- teljesen egészséges vagy mind fizikailag, mind agyilag
- nincs beszédhibád
- nem állsz kezelés, büntetőeljárás alatt
- heteroszexuális vagy
- nem vagy tagja egyetlen szervezetnek sem (a zsakszervezet nem számít, ellenben politikai csoportok (pártok, greenpeace) igen)
- még ahhoz is hülye vagy, hogy illegálisan fegyvert tarts és használd