Georg Wolf Creative Commons License 2005.05.20 0 0 4408
Szia Mindenkinek!

Pedig ez, egy jó összefoglalója az elmúlt másfél évtizednek. Talán csak az hiányzik belőle, szvsz, hogy voltak akik ehhez még aszisztáltak is belülről. (Nem csak a civil csókosok!)
Pedig hát tudjuk mindannyian: A POLITIKA ARRÓL SZÓL, HOGY AKI HATALMON VAN, AZ VESZ ELŐSZÖR A HUSOSFAZÉKBÓL! És a Honvédelem a legolcsobban előteremtett húsosfazék, mert abba nem azok vették meg a húst, akik kivesznek belőle. Abba a hús úgy kerűlt, hogy máshonnan elvették.
Mivel ez a terület kifelyezetten politikai, és nem szakmai irányítással bír, hát a sok hozzánemértő munkájának eredménye a mai helyzet! Ugyanez vonatkozik a rendörségre is, bár ott a kép még rosszabb, mert az önkormányzatok is szívnak a rendőrséggel karöltve. Mondanom sem kell, itt sem szakmai, hanem politikai az irányítás. Még jó, hogy a pénzügyeket legalább szakember irányítja, bár ott is nagy a "fluktuáció"! Volna néhány dolog, amit akár hatalmon, akár ellenzékben lévők többpárti egyezséggel már rég egyértelművé kellet volna tegyenek, de hát akkor egyszerűbb lévén a dolog nem lehetne politikai csaták szintere, márpedig kisországunk a parlamentális demokráciát éli. No, ilyen sok okostojás miatt tartunk ott ahol.
Nem fog ez sajna akkor sem változni, ha netán jövőre hatalomváltás esetén a Simicskó lenne Juhász helyett. (Mert ahogy hallom, a FIDESZ már leosztotta a miniszteri, és államtitkári posztokat. Igaz időben kell felkészülni.)

Üdv Mindannyiotoknak: Öreg Csóka

Előzmény: jotzo (4405)