Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.20 0 0 818

RAVIOLI RICOTTA E SPINACI con Burro e Salvia

 

A Ravioli-t (vagy a Mezzelune-t, azaz felholdacskak) kezzel csinalod. Osszinten itthon a sok Tortellini, Gnocchi stb. gyarto cegeknek a termekei... na inkabb jobb kezzel csinalni... (nem tudom ti hogy vagytok vele?)

 

Tesztahoz:
kb. 100 g liszt / fo (1/2 sima finom- vagy reteslist + 1/2 Durum liszt, 1 toljas/100g liszt, eztra szuz olivaolaj, kis viz, so.

 

Toltelekhez: kb. 400 g spenot (akar fagyasztott) + 200 g ricotta + 50 g Parmigiano + szerecsendio + 1 toljas (ilyenkor 1 toljassal kevesebb kell a tesztahoz)

A spenotot egy kis serpenyoben nagyon keves olivaolajjal (+esetleg 1 gerezd fokhagymaval) es soval kis langon par percig fozod.

 

Mivel a Ravioli igy is nagyon finom, nem szoktuk eros szoszt (mint pl. a paradicsom szoszt) hasznalni, eleg "burro e salvia", azaz olvasztott vajban (kb 100 g) amibe egy percig melegited az aprora vagott (jobb ha friss) zsalyat.

 

A serpenyoben majd kevered az egeszet es ra reszelsz egy csomo parmigianot

 

 

Előzmény: Kanbéka (816)