Törölt nick Creative Commons License 2005.05.19 0 0 87

Carnap altalam uzeni a kovetkezot:

 

A mai naptol fogva tavozik a forumrol.

 

A tavozas oka ez:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=44346151&t=9121967

 

Baratsagos es Operator moderatorok olyan modon oldottak meg egy vitas kerdest, ami:

 

1) Oneknyes, hatalommal valo visszaeles. A vitatkozast tovabbi kitiltassal toroltak meg.

 

2) Hiteltelen: ok maguk ebben a vitaban megszegtek a moderatori szabalyzatot, tu. bevallottan szemelyeskedtek, es le sem szartak ezt.

 

Ilyen moderatori viselkedes mellett nem volt kedve a forumon maradni. Carnap szeretne hangsulyozni, hogy bar nem ert egyet Baratsagos moderator elso iteletevel sem, de nem ez az oka a tavozasanak, az egy hetet leulte volna. A tavozas oka az utana bekovetkezo sorozatos megtorlas, es az az altalanos moderatori viselkedes, ami itt jellemzo. Az eset ugyanis nem az elso. A moderatori viselkedesre jellemzo:

 

1) Nincs koznekvens moderalasi eljaras. A moderatorok kedvuk szerint, egyeztetes nelkul moderalnak. Pillanatnyi erzelmi allapotuk, emberi kapcsolataik, a temakrol alkotott szubjektiv velemenyuk szerint. Onkenyes cenzurazas folyik, nem a moderalasi alapelveknek megfelelo, nezetsemleges es egyenlo jogokat megado moderalas.

 

2) A moderalasi kifogasoknek nincs erdemi kezelese. A problemakkal nem lehet sehova sem erdemben fordulni, nincs erdemi felulvizsgalat, a moderatorok sem onkritikat nem gyakorolnak, sem egymast nem kontrollaljak. Nincs erdemi visszajelzes, nincs a forumozoknak behatasuk a moderalasi gyakrolatra. A rendszer teljesen antidemokratikus.

 

3) Igy a rendszer nem a forum jobbitasarol szol, hanem arrol, hogy a moderatorok kenye kedvenek ki van sozlgaltatva a forum. A forum igy elfajzik, a moderatorok jatszotere.

 

Ertelmes embernek nincs kedve egy ilyen jatszoterre jonni.

 

 

Carnap most az itteni beszelgeteseit osszefogja, es megprobal belole valami ertelmeset alkotni "Dialogusok a Tudomanyfilozofiarol" cimmel. Ez a honlapjan fog megjelenni. A forumozas a munkajaban jelentkezo kis szabadido kitoltese volt, gondolom, ezzel masok is igy vannak. Carnap ugy dontott, hogy ezt a kis szabad idot ertelmesebbenis el tudja tolteni, konstruktiv modon.

 

Ha valamiert kesobb ugy dont, hogy viszajon, akkor a FILOSZ reszbe fog visszajonni, de valoszinuleg inkabb keres egy masik forumot. (Hatha van jobb.)

 

 

Ezzel az uzenettel nem azonositom magam Carnap szemelyevel. Igy ezen ok miatt ne toroljek az uzenetet!

 

 

4

85708347065