Saját negatív kritika - szeretem a SW-t, ezért tejjel írtam, aki nem akarja - a film megtekintése előtt főleg- ne olvassa. Temetni mentem - nem dícsérni...
Éjfél - Új Udvar - szinkron...
Óriásit csalódtam az Episode III-ban. Nagyon vártam és elképesztően nagyot koppantam. Az egész film olyan volt, mintha önmaga paródiája lett volna - nem tudok erre egyszerűen jobb szavakat most. Színészi játék gyakorlatilag nem volt, csak hiteltelen mimika és nézések - Palpatine nagyon szánalmas volt, mintha egy némafilmből szalajtották volna ide. Anakin átállása, motivációja, cselekedetei annyira logikátlanok voltak. Az események annyira gyorsan követték egymást, nem lehetett rápörögni. Mintha egy borzalmas hosszú listán kellett volna pipálni az egyes elemeket: Falcon legyen, vuki legyen, Anakin átkeresztelés legyen, bail organa legyen, stb. stb. és ha megvolt, ugrani a következőre. Fura hasonlat jön: mintha egy udvarlásnál listában a kezével menne a fickó: "kézfogás - ok, szemébe nézés szenvedéllyel - ok, vacsora gyertyafénnyel - ok" Végig éreztem a kézben a listát ezért nem éreztem a végén, hogy nekem most ettől a "tökéletes randitól" el kellene ájulni...
A fénykard párbajok, amíg "gyakták" egymást, jók voltak, de a befejezésük szinte mindig elrontott, mintha minden Jedi buta tompított reflexű bénaság lenne...
A szinkron is tragikus volt - pár napja védtem az eddigiekét - de ezt nem lehet. A fordításban is elveszett, tompult sok helyen a lényeg és a színészek sem tudták átélni.
Röviden: a "lego alapú filmezés" totális csődje volt számomra a film. A nagy bábjátékos nem tudta együtt tartani a szálakat. Ma reggel megnéztem az éjjel felvett "Igy készült-et". Lucas mondja a díszleteseknek: "Mindjárt készek a díszletek. Ideje készíteni egy forgatókönyvet..." Hát igen...
A hézagok kitöltve - csak éppen nagyon málló anyagból...
Technikailag lenyűgöző volt viszont a film, gyönyörű képek, szuper effektek - csak számomra elveszett a veleje: az értelem és hit harca.
Obi-Wan mondja a film felénél, amikor Anakin tetteit a biztonsági kamerák(!) felvételein elemzi: "Ezt nézni sem bírom". Ugyanezt gondoltam. Ha nem hajnali egy óra van és jár a HÉV hazafelé, már mentem volna kifelé.
Ma este 8-ra megyek a MOM-ba feliratosan.