Gatalinka Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14035
Most voltam az országos premieren a Corvinban, így frissek az élmények.
Nagyon-nagyon szupi volt!
Egy-két kifogásom azért akad: pl. Grievous tábornoktól én a külseje és a könyv alapján többet vártam, a film első felében szakadatlan asztmás rohamaival nemcsakhogy idétlen, hanem számomra már-már idegesítő volt. Ez a külső egy kicsit mélyebb hangszínnel a komikum mellőzésével(ami e szörnyeteghez nem passzol), vérfagyasztó gonoszt eredményezhetett volna. Az Obival történt összecsapásra azért összekapta magát...
A film ezen részében estek meg a szuper harci droidok poénosnak szánt beszólásai is, melyek a Klónok támadásában kialakított rémisztő egójukat igencsak megkoptatták.
Összességében ez az első kb. fél óra roppant látványos és mozgalmas volt, viszont túlzott könnyeségével kissé idegen testként illeszkedik a filmbe. Ami az események előrehaladtával egyre jobb és jobb lett...
Hayden felnőtt a feladathoz, Palpatine is tökéletes, a látvány pazar, az általam nagyon utált Windu mester halála pedig olyan szép a több km-es röpüléssel a Sith-villámok között, hogy szebbet nagyon elképzelni se lehet.
Remek mű, magasan a legjobb az előzménytrilógiából.