A súly egy nehéz kérdés. Egymásnak ellentmondó szempontok vannak. Ami a konténert illeti, szendvicsszerkezetű lenne a legjobb, a jó hő- és hangszigetelés érdekében. Egyúttal minél nagyobb méretű lenne jó. Viszont jó lenne, ha a pótkocsi súlya (jobban mondva a megengedett legnagyobb össztömege, MLÖT) nem lenne túl nagy, hogy lehetőleg ne csak én vontathassam, és ne csak mikrobusszal, pickup-pal efféle nagyobb járgánnyal. Mindenképpen előnyös lenne, ha a megengedett legnagyobb össztömege nem haladná meg az 1 tonnát, vagy még jobb, ha a 900 kg-ot.
Ugyanis hárman vagyunk, akik használnánk a pótkocsit. A legtöbb személykocsi húzhat 1 tonnát, ezt én ténylegesen el is húzhatom, mert nekem van jogsim nehéz pótkocsira. De a többieknek nincs, úgyhogy csak legfeljebb a kocsi önsúlyával megegyező MLÖT-et húzhatnak. Számításba véve, hogy a jövőben a kocsik cserélődhetnek, a legtöbb kocsi önsúlya megvan 900 kg, úgyhogy ezekből a megfontolásokból adódnak a súlykorlátok.
Amúgy ez egy nagyjából állandó súllyal közlekedő, nagyrészt beépített felszereléssel ellátott műszerpótkocsi lenne. A könnyebb tolatás nem olyan fontos szempont, mert várhatóan keveset kell majd vele tolatni, és ennek a kevésnek is nagy része szükség esetén megoldható kézi mozgatással is. Az sem olyan fontos szempont, hogy kevésbé rángassa a kocsit, mert nem kellene vele naponta szaladgálni, csak úgy átlagosan havonta egy, maximum két alkalommal utaztatnánk meg. Inkább az a legfontosabb szempont, hogy a felszerelést minél kevésbé rázza. Erre mit tartasz a legjobbnak?