toloba Creative Commons License 2005.05.17 0 0 3
Fegyelmi eljárás indult a "hibázó" ellenzéki képviselő ellen

Nem szabályos módon nyújtotta be május 6-i beadványát az Országgyűlés Ifjúsági és Sportbizottságához a Fidesz, a hibázó munkatárs ellen fegyelmi eljárás indult - közölte a párt frakciójának elnöksége. A frakcióknak közös megoldást kellene találniuk e problémára - teszik hozzá.


Nem szabályos módon nyújtotta be május 6-i beadványát az Országgyűlés Ifjúsági és Sportbizottságához a Fidesz - ismerte el az ellenzéki párt elnöksége. Az indítvánnyal ugyan valamennyi aláíróként feltüntetett képviselőjük egyetértett, a távollévő képviselők helyett azonban az idő rövidsége miatt a frakció illetékes szakmai kabinetjének szakértője látta el kézjegyével a dokumentumot - olvasható közleményükben.

Az eset vizsgálata után a frakció vezetője fegyelmi eljárást indított a hibát elkövető munkatárs ellen. Attól függetlenül tették ezt, hogy olyan gyakorlatról van szó, amely a többi parlamenti frakciónál is előfordult már - áll a közleményben. Annak érdekében, hogy hasonló eset többé ne fordulhasson elő, a négy parlamenti frakciónak közös és technikailag megvalósítható megoldást kellene találnia a problémára - teszik hozzá.

Mint ismeretes, az Index internetes hírportál pénteken írta meg, hogy Szijjártó Péter aláírásának kivételével hét fideszes képviselő kézjegye nem valódi a párt május 6-i bizottsági beadványán. Az Országgyűlés vezetése arra kérte a képviselőket, hogy maguk írják alá azokat a módosító javaslatokat, amelyek benyújtásával egyetértenek - közölte Mandur László parlamenti alelnök a házbizottság rendkívüli ülése után.

NÉPSZAVA Online