Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1
Adnom kéne valami aktuális témát is, igaz?
Akkor lássuk az érettségit!

2-3 szegény nyomorult diákra akarják most fogni az ugyet, bár az egész tiszta nevetséges. Mármint hogy ők letek volna az egész elindítói. Mert az lehet, hogy törvénytelenül felrakták a cuccot a netre, de hogy a forráshoz bármi közük lett volna, az teljességgel elképzelhetetlen.

Miért is állítom ezt? Azt tudjuk, hogy minden iskolába annyi tételsor érkezett, amennyit rendeltek, és annyi tételsort nyomtattak eredetileg, amennyit rendeltek az iskolák. Ráadásul azt a műanyag borítást lehetetlenség felnyitni, majd ugyanúgy visszazárni. Újranyomni is baromi nehéz lenne őket, hogy a felbontottat pótoljuk.
Tehát szállítás közben nem kerülhettek ki. Valószínűtlen továbbá, hogy csomagolás után megszerezhetett volna egy példányt akárki. Tegyük fel továbbá, hogy a központban még nem voltak becsomagolva. Annak hiába volt hozzáférhető a helye behatolni az őrök miatt nehéz lett volna (meg riasztó, kamerák stb.).
Idáig tehát csak olyasvalaki vihette el, akinek bejárása volt vagy a raktárba, vagy az adott kormányhivatalba.

Ha tegyük fel egy igazgatói iroda széfjéből lopták volna el a cuccot lefénymásolni, akkor a behatolónak az alábbi bajokon kell átvergődnie: kulcsra zárt ajtók, igazgatói széf helyének kiderítése, széfkombináció, kulcs stb. megszerzése és alkalmazása, mozgásérzékelő riasztó, helyi portás, éjszakai zárása az egész épületnek. Plusz ugye a csomagolás. Ha ezen 1-3 legfeljebb egyetemista srác átjut, akkor nem bűntetni kéne őket, hanem alkalmazni.

Ha viszont nem áll meg a lábán ez a mondvacsinált elmélet a diákcsínyről, valamint hozzávesszük, hogy nagyon nyilvános fórumra volt felrakva a cucc, plusz a telefonálót, aki névtelenül eladásra kínált egy tételsort valami rádiónak, akkor itt valami komolyabb okot kell feltételezni. Mondjuk politikát.
És kinek okozhatott kárt az egész cucli? Az MSZP-nek. Ki férhetet még hozzá az aktákhoz? SZDSZ és FIDESZ. Kuncemaci nem hülye, így őket kizárhatjuk. A FIDESZ tevékenységébe amúgy is jól belefér a dolog: mióta megalakult mást se csináltak, csak másokat kritizáltak - meglehetősen alpári módon. Legalábbis szerény véleményem szerint.

Van még egy lehetőség amúgy a fentieken kívül: egy jófej apuci kicsempészett egy tételsort egyszem gyermekének (olcsóbb, mint venni egy érttségit az ecserin, meg hivatalosabb is). Ebben az esetben az lehet még, hogy a hülyőke gyermek legjobb haverjainak is elküldte. Azok közül egy meg szétdobálta mindenfelé. Ebben az esetben lényegtelen "apuci" pártállása. De szerintem olyan hülye meg nincs egy diák sem, hogy ekkora hibát vétsen. Ezt a lehetőséget EGYETLEN mozzanat támaszthatja csak alá: a titokzatos 3. személy, akitől a megvádolt két srác a cuccot kapta. Na jó, az is lehet nyom ugyan, hogy az irodalom érettségiket mind elfogadták, a matekból meg aki nem felvételizik belőle az beírathatja az év végi jegyét. De lehet, hogy ez utóbbi mozzanat egyszerre szolgálta a köznép (és sok érettségiző) megnyugtatását, valamint hogy a őpolitikusok kapva kaptak az alaklmon, hogy hülyőke gyermekeiket előnyhöz juttassák.

Mindenki válasszon kedve szerint a lehetőségekből. Az meg gondolom egyértelmű, Én mit tartok a dologról.