XXL 206 Creative Commons License 2005.05.16 0 0 2721

Hát a lényeget leírtad.

Sokan sohase értik meg hogy nem ikkyot meg sankyo meg kotegaeshi a technika hanem maga a belépést - irimi a lényeg (abszorbálás ha nemlehet elore). Az atemi másik szerepe pedig a kontrolálás. Belépni atemi nélkul az elso 20 évben hát - rizikos....

Tehát irimi és atemi

En shomennel megyek valakibe bele vagy egyszeruen szurok, ebbol a kettobol mindig kijon valami. Ezekbol a szurásokbol általában mindig valami kijon ha megfeleoen belépsz (viszont nem ero az ero ellen). Brutálissan szoktam nyakat böködni. (tanto) Ez lényegében a technikák tantoval torténo levezetése ...

A shomennekk a lényege pont itt jon elo mert magával hozza a hanmi váltást ezáltal lehetséges a kimozdítas, és a shomen az ami lehetövé teszi a technikák abszorbálását és kontrollálását. Ide nem kell ero (de ez még nagyon nehezen megy)

Nehéz ezt így írni.

én írtam párszor hogy trénerem nagyon képzett karatés és rengeteget foglakozott az utésekkel rugásokkal és mukodik neki amit csinál és tanít.

Es ha pontosan dolgozol a másik nem tud se ütni se rugni se kezet visszahúzni se kombinálni se feszíteni - semmit se (általában reménykedik hogy túléli a dolgot).

Mosolyogtam azon még a hétvégén hogy milyen egyértelmu hogy magasabb szinten az aikidos tulajdonképpen TÁMAD és nem vár. OYOGI.EZT kellene sokaknak megérteni

U.I Te kinél nyomod az ipart ???

Előzmény: ErikCartman (2720)