Lehet hogy olyan embereket nem látsz, akiket a fiatalakori füvezésük tett volna tönkre, de csak azért, mert azok jelentős része vagy időben leszokik, vagy nem éri meg a békés öregkorát.
Az persze tény, hogy nem kellene fiatal srácokat lecsukni csak mert kipróbálták a füvet, de az mondjuk nem ártana ha ilyen esetekben csak akkor engednék haza, ha szépen elmondta hogy kitől vette a cuccot. Akkor percek alatt elkaphatnák a terjesztőket, és ha nincs anyag a piacon, akkor fogyasztani sem tudja senki.
Ami pedig a drogok és az alkohol vagy a cigi közötti különbségeket illeti, ha valaki kipróbál egy szál cigit, attól még nem kap rögtön tüdőrákot, ha jól bepiál akkor is max. másnapos lesz és összerókázza magát, a legenyhébb drogok között nyilvántartott Extasy tablettával viszont már előfordult, hogy első próbálkozásra meghalt tőle valaki. (Nem értek hozzá, de úgy tudom az ilyen tablettának az egyik hatása az, hogy nem érzi tőle az ember a fáradtságot, és a szomjúságot. Pár éve olvastam egy napilapban - nem bulvárlap! - hogy egy srác kipróbálta életében először, végigbulizta az éjszakát, nem érezte a szomjúságot, és reggelre annyira kiszáradt a szervezete, hogy összeesett, és már nem tudták megmenteni.)
Másrészt szintén 1-2 éve olvastam egy cikket Hollandiáról, ahol engedélyezték a könnyű drogokat. Pár éven belül 30%-al csökkent a könnyű drogokat fogyasztók aránya, és a holland politikusok már kezdtek táncra perdülni örömükben... aztán elolvasták a statisztikában az apró betűs részt is, ami azt mutatta, hogy a továbbra is tiltott kemény drogokat fogyasztók száma kb. annyival emelkedett, amennyivel a könnyű drogosoké csökkent...