djuice Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1726

Abszolút egyetértek az előttem szólóval, de mint írtam is az Emu B-3 pont arra jó és annak való aki nem akar huzi-vonizni csak játszani már végre egy gatyaszaggatóan élethű Hammond hangon. És midis keyboardja (kvázi 1 szinti) mindenkinek kell hogy legyen otthon aki már billentyűsnek nevezi magát, úgyhogy hammond-b-3 kollégától elindulva, egy kis mázlival már 50-60 rongyért is beszerezhető, innentől fogva bármilyen klón csak drágább (és hangban egész biztosan gyengébb). Nyilván magamból (illetve a nem túl vaskos tárcámból) indultam ki, tehát a hasonszőrűeknek érdekes lehet megoldásként.
Továbbá ismétlem, mégcsak 2 nappal ezelőtt se tántorított volna el senki azzal hogy lehet drawbarok meg pedálok-manualok nélkül is élvezni a Hammond hangot. Jelentem: LEHET! Egyszerűen megrészegedsz attól a nüansznyi kis klattyogásoktól, percegésektől, rottyanásoktól, fortyanásoktól amit hűen utánoz. Most jön a lényeg! Fülessel próbáltam és jött egy olyan preset, ami splitelve volt. Mi volt az alsó fertályon, na mi? Olyan testes, vaskos "lábgép" hogy egyből lekaptam a fülest mert azt hittem közben kirakták nekem valami nagy erőlködőre a hangot. Nem, az biz a fülesből jött, csak mellesleg valami "tér" mikrofonnal teremakusztikát is vettek az adott mintával együtt. Még most is a fülembe van. Én se hittem volna, de ami ennyire magával tud ragadni, arra aszondom, no... bánja kánya ha ennyi pénzért bepisálok a hangjától! :)
Mellesleg vagy tizen-huszon külső kontrollerre lehet minden létező paramétert kirakni belőle, ezen felül jön vagy hat lábkapcsoló stb. tehát nem lehet annyira gond egy alsó manual hangerején csavarintani.

Na mindegy nem akarok itt senkit eltéríteni az eredeti elképzelésétől, mindig az igazi az igazi, de aki mégha csak inspirációból is B3 érzést keres, esetleg passzió téren örömködésre v bármi és nem futja a "szekrényes" változatokra a büdzséből, ezt gondolkozás nélkül megveheti. Sőt, akár kiegészíteni meglévő klónokat is bőven megéri!

Egy kis plusz info: ez a dedikált B-3 modul 64 hangig polyphon és csak 1 stereo out pár van rajta alapból, de létezik bele bővítő kártya (vagy esetleg ezzel szerelt változat is akad használtan) ami plusz 2-2 sub out-ot jelent Emu módra (bypass-bemenet is!), meg digit out stb. Polyja is bővíthető 128-ra, plusz 3 másik hangminta bővítő panel (expansion board) is belepréselhető, akár külön dedikált vonós hangkönyvtárral vagy analóg szintis cuccokkal is. DE! A hardveresen tökéletesen megegyező, csak gyárilag polyban, kimenetekben fullra bővített Proteus 2000 modulba (+ a testvérkéibe) is ugyanígy benyomható ennek a B-3nak a panel verziója, íy még Hammondon kívül némi GM hangkészlet is megvan hozzá pl. egy 16MB-os sztereo zongorával, tehát nagy a szabadsági fokok száma a dolognak.
Tényleg nem pofázok többet, aki kapja marrja!!!