Kangarooo Creative Commons License 2005.05.11 0 0 356

Sziasztok!

 

Olvasgattam a fórumot és én mint kutyás, remélem nem haragszotok, ha elmondom a véleményem erről az egész kutyázós dologról.

 

Kedves, kutyapest, kérlek olvasd el ezt a kis unaloműzőt, és gondolkodj el.

 

Van egy kistestű kutyám aki velünk lakik egy panellakásban. Rendszeresen etetem, itatom, sétáltatom. Nem látom, hogy bármi pszihés baja lenne és meg akarna enni.

 

Ha sétáltatom, természetesen összeszedem a végterméket, habár kuka hiányában sokszor kénytelen vagyok végiglóbálni a parkon. A kuka hiányáról szerintem nem én tehetek, de ettől függetlenül megoldom a problémát és ha kell, cipelem a cuccot akár hazáig.

Azzal abszolut egyetértek, hogy a produkciót mindenhol össze kellene szedni.

Tudom milyen élmény amikor az ember szépen felöltözik, siet egy fontos megbeszélésre, de elkésik, mert egy termetes adagot kell letakarítania a cipőjéről, amibe a járda közepén sétálva lépett bele, mert nem figyelt...

 Sajnos nem mindig látom, hogy mások is összegyűjtenék a kutyájuk által termelt adagokat, habár mostanában már látom hogy néhányan igenis megmozdítják a derekukat...

Különösen akkor, ha látják, hogy más is összeszedi tőle 10 méterre. Ilyenkor talán megmozdul bennük valami... De sajnos ma még többen vannak azok, akik elsétálnak a kutyájukkal együtt.

Svájcban a kutyatermék és kuka probléma kicsit kissebb.... Ugyanis ott nagyobb sűrűségben fordulnak elő a szemetesek, aminek az oldalára kutyapiszok szedő zacskók vannak kitéve! Nem is látni minden öt méteren kupacokat! A kivétel természetesen ott is megvan, de a nagy többség ott összeszedi.

Itthon is jó lenne, ha működne ez a dolog. Egyszer itthon is találkoztam egy ilyen próbálkozással. Néhány nap múlva a zacskókat egyszerűen tartóstól leszedték és elvitték.... néhol azért a tartó megmaradt...

Itthon sajnos az emberek hozzáállásával van a gond. Amíg ez nem változik meg ebben a kérdésben, addig igenis fikázni fogja emiatt az összes kutyatartót, függetlenül attól, hogy éppen egy olyan embernek szólnak be, aki véletlenül rendszeresen szedi... És ez jogos.

 

A másik dolog ami eszembe jutott az a kutyatámadás.

Sokat olvastam ezekről a dolgokról különböző újságokban. Véleményem szerint az esetek nagy többségében az ember a hibás. Szerintem az sem lehetetlen, hogy a kutya öregkorára vagy pedig a túltenyésztés miatt zizzen meg. Ez utóbbi előfordul a lovaknál is,pl. az angol telivéreknél. Az állandó beltenyészet miatt, hogy egy adottságot tovább örökítsenek... eközben agyilag totál zakkant lesz... (de akár gondolhattok az egykori nemesekre, akik a saját unokatestvéreiket vették el és gyerekeik milyen betegségeket és pszihés bajokat örököltek...)

De visszatérve a kutyákra, szerintem ez az egyik lehetőség.

A másik az ember.... és sajnos visszatérhetek megint a neveltetésre...

Gazda részéről az, amikor egy szűk helyen, vagy láncra verve tartja a kutyáját. Ráadásul ha bezárva tartja, néha talán ad neki enni-inni és még egy-hét pofont, vagy rúgást is ad a kaja mellé.... Ezek mind mind okot adnak arra, hogy a kutya egyszer megunja és rátámadjon a gazdájára, pusztán védekezésből. Az ilyen kutyák aztán másra is veszélyt jelenthetnek. Elég lehet annyi is, hogy hasonló mozdulattal közelítsen szerencsétlen kutya felé, aki egyből védekezik, azaz harap.

 

Nem gazda szempontjából pedig ott a félelem. Ha valaki fél a kutyától, félteni fogja a gyerekét is. Ez szerintem tök normális, de túlzásba is lehet vinni ezt a dolgot.

Velem a következő esetek történtek meg, amik alapján ezt gondolom erről a dologról:

Kirándulni voltunk egy nagy csapattal, voltak gyerekek is. Anyuka láthatóan rettegett az én rettentő bátor harci ebemtől (aki egy Man in Black kutya, azaz egy mopsz). A kislánya minden félelem nélkül kíváncsian odajött, és megkérdezte, hogy megsimizheti -e. Mondtam, hogy "persze" és megfogtam a kutyát aki még csak odakapni sem tudott volna. (amit eddig sosem tett) Mielőtt megérinthette volna a kutyának a hátát, az anyja odaszaladt, elrántotta a gyereket és üvöltött, hogy "MEGHARAP!!!" A dobhártyám majd' kiszakadt és ott guggoltam a kutyával, akit úgy lefogtam, hogy moccanni sen tudott.

Ezt többen látták... egy véleményen voltunk és nem a nő mellett...

Szegény kislány meg nem értette a szitut.

Namármost... ha egy pici gyerekbe ezt sujkolják bele már pici korában akkor mi lesz később?? Ráadásul ha tiszteletre sem tanítják meg, pl hogy az állatokat ne bántsa...

Erről két konkrét példám is van:

1.

Tesóméknak van egy boxere, aki ilyesztőnek tűnhet, ha valaki nem ismeri a fajtát.

Aki viszont ismeri, az tudja, hogyha jól van nevelve akkor egy nagyon nagyon kedves kutya tud lenni.

Történt, hogy bátyámék árulták a házukat. Akkor került oda a második kutyájuk, aki egy Golden Retriver. A boxi szabályosan kölykeként nevelte és védte.

Jött egy fiatal pár a kislányukkal háznézőbe.

Mama, papa nézte a házat, a kislány eközben felfedezte a pici kutyát aki ott mászkált az udvaron. Simogatás gyanánt lenyomta a fejét a földre, majd egy barátit rúgott a kiskutyába, aki arrébbnyekkent. Ezt látta a boxi, valamint a sógornőm.

Rászólt a gyerekre, majd egy kis idő múlva kapcsolt az anya és rászólt a gyerekére.

Mikor mentek el, a kislány meg akarta simogatni a boxit is.... A boxi nem engedte, mert bántotta a "kölykét"...

 

2.

Szüleimnek van egy vizslájuk. Szintén nem egy támadós kutya. Egyszer, ahogy sétáltam haza, megláttam, ahogy a szomszéd gyerek egy bottal benyúlkált elkezdett vele kiabálni, miközben szúrkálta a kutyát. Többen is voltak. A kutyánk üvöltött, vicsorgott, a gyerekek meg jót röhögtek.

A gyerekek szülei szintén az udvaron voltam, ugyanis emlékszem, hogy köszöntem nekik... Nem hiszem el, hogy nem hallották a röhögést, meg a csaholást! Egyszerűen  nem foglalkoztak vele.

Aztán megláttam, hogy mi történik. Leszidtam a gyerekeket, majd hazakísértem őket...azaz beszéltem a figyelmes apukával. Ezek után nem jöttek arra a gyerekek és szerencsére nem froclizták tovább a kutyát...

Ha nem veszem észre, hogy mi történik és ne adj Isten kiszabadul a kutya mi történt volna?????

Minket vonnak felelősségre egy gyerek neveletlensége és a szülei nemtörődömsége miatt??? Amit aztán hiába próbálnánk bizonyítani mi lennénk meglincselve mert miénk a fenevad???

 

 

Na most jól kiírtam magamból mindent. Kérlek ne haragudjatok a kisregényem miatt és ne lincseljetek meg, mert esetleg eltérő a véleményem valamiről...

Előzmény: kutyapest (353)