mym Creative Commons License 2005.05.10 0 0 291

Sziasztok.

 

Sajna nem tudok olyan aktívan részt venni a topic életében mint szeretném. Pedig látom egyre jobban felpörög.

Ez a feleséghez való költözés, mármint a városba (mert szerencsére az anyósékkal nem laktunk soha együtt :) ) nekem is ismerős. Csak én Füredről költöztem el. Sajnáltam is nagyon. De nem tudom mit keztünk volna ott magunkal, ha fordítva történt volna a dolog.

A parkot tényleg Lipcsey kertnek hívták. Nem tudom most mi lehet a neve. De nem tudom, hogy a kemping az önkényes helyfoglaló e, és csak elnézik neki a nagyfejesek, vagy régebben is az ő területe volt csak nem volt bekerítve. Vagy a harmadik lehetőség, ha valakik pénzszerzés céljából eladták nekik akkor azt nem tartom normális dolognak. Mert abból a pénzből sem láthatott sokat a város, és miért nem lehetett a lakótelep mellett egy szép nagy zöld rész ahova le lehet menni. Bárhogy is volt az szerintem egyáltalán nincs rendben, hogy a terület garzája (tulajdonos vagy sem) nem tartja tisszességesen rendben a területet. Ne csak a kempingezők által használt részt tartsa renden. És azok a betonoszlopok a drókerítéssel. Errefelé a hivatalok olyan dolgokat írnak elő telekílakításnál, új épület építésénél, hogy azok otthon csak pislognának. Pl. a Nemzeti park előírja, hogy a nem lakóház jellegű ingatlanoknál  a területet csak fa oszloppal, 1,6 m magas zöld műanyag borítású dróthálóval, szögesdrót nélkül lehet bekeríteni.

A kínai árusokkal nekem semmi bajom. Aki oda megy vásárolni az tudja, hogy gyengébb minőséget kap de alacsonyabbak az árak is. Az biztos, hogy mindent meg kell alaposan nézni. Hogy van megvarrva, ragasztva és a többi. Viszont azt nem tartom normális dolognak, hogy a nem kínaiban egy márkásabb cipő pl 15-18000 forint körüli összeg. Ami hordható max 3 évig (itt most nem a 15 évvel ezelőtti modellekre gondolok, mert nekem is volt ******** márkájú cipőm, ami elpusztíthatatlan volt, csak hát kinőttem). Akkor inkább az ötöde pénzen veszek egy kínaisat minden évben és akkor is spóroltam vele. Hát szerintem ezért élnek meg füreden a kínai boltok és zárnak be sorra a butikok (amik sokszor ugyanojan minőséget árultak 2-3 szoros áron)

 

Egyébként kösszi a képeket mamarazzi alias Rübi.

 

Megyek gályázok tovább.