Mondjuk ez az "Egy a zászló..." kitétel is csak formálisan igaz. A baloldal "a nemzeti jelképek kisajátításának" nevezi azt, hogy a Fidesz-gyűléseken lobogtatják a magyar zászlót meg a hasonlókat. Kérdem én, mi akadályozza meg a Maszopot és híveit abban, hogy ők is lengessék a zászlót? Szerintem az érzelmeiken kívül semmi. Mert nekik ciki vállalni a dolgot. Na meg ugye ott van az a szép régi dal. Nekem felfordult a gyomrom, mikor a HírTV-n végignéztem a közt. elnök-választást, és a végén a Himnusz helyett elénekelték az Internacionálét. A HírTV-n stílszerűen "kommentár nélkül" felirattal ment le a felvétel.
Idézném ennek a... dalnak az utolsó pár sorát, hogyaszongya:
"Ez a harc lesz a végső
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!"
Hogyan is várhatnánk el attól, aki ilyeneket énekel, hogy kezébe vegyen egy magyar zászlót?
(Beszélgettem erről a kérdésről két balos érzelmű fiatallal az egyik kocsmában, ott jött fel részükről az az érv, hogy a maszopgyűléseken azért nincs magyar zászló, "mert a balosok nem olyanok". Ők ezt olyan "civilizált" felhanggal értették. Kifogásolták, hogy a gazdák a Kossuth térre trikolórokkal felszerelkezve érkeztek, azt a látszatot keltve, hogy akik ellen tüntetnek, nem magyarok. Amikor mondtam nekik, hogy Magyarországon nem kell ok, ürügy vagy bármi, hogy lengessem a magyar zászlót, akár takarózhatnék is vele, egy normális országban egy normális baloldal még ezért sem szólhatna meg, szóval ezt nem értették.)