Droopy Creative Commons License 2005.05.06 0 0 1031

Es a sajat maga cimu fejezet is a fene tudja:

 

...Érdekesség, hogy korábban egy ügyészségi körlevél alapján derült ki: Kulcsár Attila telefonlehallgatásának jegyzőkönyvei egyetlen, a brókerügyben jelenleg folyó büntetőeljárásban (pl: Bácskai János ügye) sem használhatóak fel bizonyítékként. A Legfőbb Ügyészség szerint ugyanis a Nemzetbiztonsági Hivatal objektumvédelem céljából kérte a lehallgatások engedélyezését, így azok jegyzőkönyvei kizárólag az eredeti célhoz kapcsolódó ügyekben vehetők figyelembe. Kérdés tehát, hogy ha a lehallgatási jegyzőkönyvek alapjául szolgáló bírói engedély "objektumvédelemre" szólt, úgy az átadott és a most megsemmisített iratok egyáltalán bizonyítéként felhasználhatóak lettek volna, vagy lennének a bizonyítási eljárásban.

 

  • Szerettük volna megtudni az ügyészség álláspontját is arról, hogy szakmai véleményük szerint az NBH helyesen, vagy a szabályokkal szembemenve semmisítette meg az adott jegyzőkönyveket.
  • Szerettük volna azt is megtudni, hogy az ügyben minden releváns adattal bíró irathoz hozzájutottak -e, vagyis a megsemmisített dokumentumokra a jövőben szükségük lenne-e még vagy sem.
  • Szerettük volna azt is megtudni, hogy minden jegyzőkönyvhöz maradéktalanul hozzáférhettek-e korábban; a Fővárosi Főügyészség szóvivője azonban megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni.

A Népszava információi szerint - az érvényes gyakorlatot figyelembe véve - hasonló esetben az ügyészség képviselőjeként egy eljáró ügyész beletekinthet a titkos információgyűjtés során keletkezett iratokba és kijegyzetelheti az adatokat. Később ezek alapján kéri be hivatalosan az ügyészség a szakszolgálatoktól a számára fontos, releváns adattal bíró dokumentumokat, jegyzőkönyveket. Ennek alapján az eljáró ügyészség minden létező, a nyomozás során keletkezett irathoz hozzáférhetett.

 

[nepszava]

 

 

Tehat a fene se tudja, de Kover Laca hallgat, LU, NNYI hallgat, Toth meg t*k*nszurta magat, mert nem gyujtott be egy megsemmisiteshez torteno hozzajarulast irasban a 2 cegtol (NNYI,LU)

Előzmény: mmormota (1025)