Droopy Creative Commons License 2005.05.06 0 0 44
Tóth András szerint sajtókampány indult ellene
2005. május 6. 15:45

Tóth András nemzetbiztonsági államtitkár szerint sajtókampányt indítottak ellene, amelynek célja a Gyurcsány-kormány tekintélyének aláásása. Tóth jogi ellenlépésekre készül az őt rágalmazók ellen. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő államtitkár pénteken reagált a Magyar Nemzet című lapban megjelentekre. Az újság részleteket közölt Kulcsár Attila állítólagos vallomásaiból, amelyekben a volt ügyvezető igazgató Tóth Andrással történt, 2003. június 26-ai találkozójáról beszél. Tóth András szerint Kulcsár Attila vallomásaiban foglaltak egymásnak, a korábbi vallomásoknak és a tényeknek is ellentmondanak.

Példaként említette, hogy az egyik vallomásában Kulcsár Attila azt mondta, Tóth András kezdeményezte a találkozót, majd később azt vallja: "Részemről az volt a találkozó célja, hogy megakadályozzuk a bankbotrányt és ennek érdekében a megfelelő szinten vegyük fel a kapcsolatot a bank külföldi tulajdonosaival."

Az államtitkár nyilatkozatában cáfolta Kulcsár Attila azon állításait, hogy témák sokaságát beszélték volna meg. A találkozó 15-20 perces volt és "ennek jó része azzal telt el, hogy a bróker a Pannonplast-ügyről kialakított saját véleményét ismertette".

"A találkozót én azért szakítottam félbe, mert a homályos, összefüggéstelen, neveket nem tartalmazó mondandójával nem lehetett mit kezdeni: kértem foglalja össze számomra írásban ismereteit" - tette hozzá Tóth András, megjegyezve: a napilap ügyészségi jegyzőkönyveinek tartalmával ellentétben a találkozója Kulcsárral nem négyszemközti volt.

"Nem tudom, hogy a személyes találkozót követően végülis összeállított-e Kulcsár írásos anyagot számomra vagy sem, csak azt tudom, hogy énhozzám tőle semmilyen irat nem érkezett. Így a "cselekvési tervről", amelyet állítólag átadott nekem, az újdonságnak kijáró érdeklődéssel olvastam, remélem, ha ezt a lap rendelkezésére bocsátják, módom lesz elolvasni az újságban" - fűzte hozzá. Hangsúlyozta: ebből az is következik, hogy Kulcsár - állításával ellentétben - semmilyen ügyféllistát nem adott át neki.

Tóth András felidézte Kulcsár Attila titkárnőjének a napilapban korábban publikált vallomását, aki szerint a vele való találkozót követő hétvégén kezdték összeállítani Kulcsár Attilával az ügyféllistát. Az államtitkár szerint kérdés, hogy ha Kulcsár Attila és ügyvédje is tagadja, hogy átadta volna a sajtónak a vallomásokat, akkor azok hogyan kerülhettek a Magyar Nemzethez.

[mti]

Előzmény: elemes2 (42)