Üdv Mindenki!
Visszaolvasgattam kicsit, szerintem aki a huszonegypár éves, szokásos korróziótól tényszerűen sújtott, magyar átlagbérből szervizelt zastaváját 15 ezer forintnál nagyobb értékként tartja számon, az nagy madár. Persze nem használati értékre gondolok, hanem eledhatóságilag. Ha mégis sikeresen e felett adsz túl rajta, áldozz valamit az isteneidnek, mert igen nagy szerencse ért. ( jelzem, sem a felületi rozsda, sem a kristályközi korrózó mint főellenség, nincs tekintettel a tulajdonos intellektusára, egyarán elrohad az autód, ha pedagógus vagy, ha egyetemi docens, ha vaskohász, vagy netán kukás)(kicsit továbbgondolva, azért például a garázstulajdonos kukások nyilván kicsit jobb helyzetben vannak egy csillagos ég alatt parkoló ügyvédnél, de ekkora idő távlatában szerintem tök mindegy, hogy a nagymama 100 éve volt kisgyerek, vagy 103) Nemde?....
Más témában: Nekem sem az eredeti rugók vannak hátul, az előző tulaj szerint yugo korallé, nem tudom. Mindenesetre a seggét magasan hordja, nincs az az utánfutó terhelés ami alázatosabb testtartásba kényszerítené (valószínűleg ezért is került anno álá) viszont a fekvőrendőrön a kocsi eleje alig észrevehető döccenéssel megy át 20-as tempónál, a hátulja viszont akkorát ugrik, hogy a gyerekeim helyet cserélnek a hátsó ülésen. A másik vonzata a dolognak hogy a fékerőszabályzót, ami egy torziós rugós mechanizmus, nem lehet normális értékre állítani, így hátul csökkenő fékfatásra lehet számítani. Azt gondolom, a jó megoldás az eredeti rugók átkovácsoltatása.
Ülés: nekem elöl néhai austin princessem ülései szolgálnak. Bár az ülés lényegesen nagyobb, a sintávolság ugyanakkora volt, így két furatot arrébb furva már bent is volt. Feleségemnek tetszik, mert állítható a magassága, annyi a kellemetlenség, hogy középen majdnem összeér a két támla, nehezebb hátranyúlni "egyengetni" a gyerekeket, mikor rosszak(vagy nem jók). Nekem annyi a nyereség, hogy hátrább tudom tolni mint az eredetit, így a 195 centimmel is emberi módón tudok ülni.