Hamster Creative Commons License 2005.05.05 0 0 9684

Budapest perpillanat egy mocskosul piszkos város, "jó" úton afelé, hogy piszkosul mocskos legyen :( És sajnos itt tényleg bejön az a hamis tolerancia, amivel eltűrik a rendetlenséget:

-A hajléktalanok, akik nem meghúzzák valahol magukat, hanem kisajátítják az aluljárókat, padokat, elterpeszkednek, szétdobálják a cucaikat, részegen ordítoznak, koldulnak, pofákat vágnak, ha nem akarok tőlük Fedél nélkül-t venni.

-Nincsenek nyilvános vécék (pedig szerintem ezen a téren egykor (még az átkosban is) olyan infrastruktúra állt rendelkezésre, mint sehol a világon: földalatti vécék tucatjai, zöld villamosok, szinte mindenhova tettek egy-egy ilyen létesítményt, inkluzíve az aluljárókat - utóbbiak egy részében most borkimérés vagy vegyesbolt van), emiatt teljesen elfogadott lett a kapualjban, parkban vizelés. Utálom, ez az egyik legprimitívebb szokás, ami létezik!!!

-Az állatszeretet jegyében nem mernek fellépni az utcára sz*rató kutyásokkal szemben - vagy büntessék komolyan, vagy legyen orbitális kutyaadó, amiből az összes járdát takarítsák, de ne nekem kelljen öklendezve artistáskodnom a belvárosban azért, mert valaki egy állatkereskedésben vásárolt egy kis rövidszőrű szeretetet, és az ezzel járó kötelességekről megfeledkezik! Ne érezze jól magát úgy, hogy közben egy másik problémát generál valahol másutt!

-A grafitis, tag-gelős szubkultúra kvázi bátorítása azzal, hogy amint valahol az általuk okozott rongálásról van szó, rögtön hozzá kell tenni, hogy "na de hát persze azért vannak jó grafitik is, művésziek". Persze, vannak, az összesnek körülbelül az egy százaléka. Ami azt jelenti, hogy a maradék 99% a köztulajdon rongálása. Az ablakkarcolóknak meg a 100%-a. Ha valaki mindenáron grafitit akar nézegetni, hívja meg ezeket a gyerekeket, hogy fessék össze a nappaliját.

 

Egyébként a bezárt nyilvános vécék ügye tipikusan az, ami heveny demagógiával fűszerezett idegbajjal tölt el: megszűntek, mert nem nyereségesek. Fenntartani meg nincsen őket pénz. De az Erzsébet hídra zászló-szoknyát kötni, arra van? Rengeteget költenek a kultúrára, van zenekar, fesztivál, és mindezt a forró szél által hozott testnedv-szagokban élvezhetjük. C-moll koncerto hegedűre és pisicsordogálásra. Nem abszurd ez? Amúgy meg a város ne cég legyen, ne nyereségre törekedjen, hanem üzemeljen. A kommunális ellátás szerintem ugyanolyan alap, mint hogy legyen víz, vagy villany, ne ezen spóroljanak.

Előzmény: mamicska (9681)