Állományjavító Creative Commons License 2005.05.01 0 0 41

Úgy tudom, államfogházzal volt büntetve többnyire, azaz lényegében a szokáésásonál egy kissé több kiszolgáló személyzettel üzemelő kaszinóval. Nem emberölési kísérletnek, súlyos vagy 8 napon belül gyógyuló testi sértésnek és nem garázdaságnak minősítették, mint ma.

 

Természetesen igazságtalan és avitt szokás volt, hiszen a vívni tudásnak evidensen nincs köze ahhoz, hogy egy adott ügyben kinek van igaza, teret adott krakélerkedésnek, Rufmordnak, olykor tényleges és előre megfontolt emberölési kísérletnek vagy emberölésnek.

 

De valami - mégha torz - jelentést mégis társított a "becsület" szóhoz, ami mára egészen egyszerűen, legalábbis társadalmi értelemben értelmefogyottá lett.

 

És valamilyen követkiezményt társított a törvény által büntetni nem rendelt, de mésgis tűrhetetlen, "úriatlan", aljas és kihívó viselkedésnek. És voltak szabályai, nem úgy, mint a "plenyónak" mai napság. 

 

(Ha valaki esetleg nem találkozott volna ez utóbbi szóval: aljas, szabályok nélküli, orv és csaló  verekedési módot jelent, szóval mint a vak a poharat, ahogy mondják ugyane körökben.)

Előzmény: Törölt nick (39)