Mumu Creative Commons License 2005.04.29 0 0 313

A kerdes a polgar onmuvelodese.

Meg itt  MO-n hogy mikepen alkotunk velemenyt . Ez igy tortenik legtobbszor : 

 

 -tudjuk kit /mit nem szeretunk

-megnezzuk ki nem szereti szinten ugyanazt , vagy hogy ki a legnagyobb ellenfele.

-odakoltozunk a vedelme alla..

 

Innen kezdve mar minden amit ez mond igaz ,kovetendo.,megbocsajthato, megvedendo.

 

Es igy lesz a polgar ujra rabszolgaja az eloiteletenek .. ..

 

Nem fuggetlen , nem kritikus es nem onnalo a mindenkori hatarozataiba. Tartozik valahova. Regi reflex:gyenge embernek kell oltalmazo ,valahova  csak tartozni kell.Kell egy Fuhrere...egy a kozosegeben megsuvegelt valaki .Te mondd es mi kovetunk..

 

En  lehet hogy eppen az eletemtol ajandekozott fuggetlenesegembol ( ami maga is sok keseruseggel van kibelelve ) nem adok senkinek elonyt .

Van sajat elvem , termeszetesen a helyzetembol es multambol kiindulva de ammin nagyon sokszor korrigalnom kellett ,nem az ertelmet ,nem a tartalmat ,hanem a praktikaba kiveheto resszet ,a vegrehajtok osszinteseget es becsuletet , az elkepzeleseknek realitasat es joindulatat.

Az elvekhez keresek kepviselot es csak addig van a bizalmamba amig meg nem szegi erkolcsi normamat. Nem vedem nem bocsajtok hanem tole tobbet kerek mint az ellenfeletol,mert engem kepvisel .

Tehat  az en csirkefogom nem jobb mint a masike meg ha nekem ugy tunnik hogy kevesebb rosszat csinalt mint az ellenfeleleme ,sot nekem  az o bune mindenkepen nagyobb  mint a masike ,mert az en bizalmamat szegte meg.

Egy becstelenseg nem semisiti meg a masikat  es nincs  tetteinek megadva az a jogi elevulese ido sem ( mint a torvenyszek elott ) ,mert megmutatja hogy milyen a jelleme es jellem nem evul el ,esetleg korrigalodik de azt eszre lehet kesobbi tettebol venni.

Gy.F. ha kihasznalta az allam vedtelenseget azt akkor meg azelott tette hogy annak a szolgalataba lett volna .Eleg nekem azzonban hogy ha egy torvenyt is megszeget ahhoz hogy  ne tartsam meltonak arra hogy kesobb ,tehat most predikaljon .De  ha  csak ugyeskedett  ne vetetet az akkori torvenyek ellen ,az nekem jo jell arra hogy az allam elen ugyan ugy tudd ugyeskedni ,menedzselni ,a mindenkori szabalyok kozott .Mert az allam is egy hatalmas vallalt plane a kozos europai kontextusba ahol minden kis elonyt eszre kell venni ,kihasznalani Mo-ert es lobbyzni erte ,megkaparintani az ossz konkorenciaval szemben. En nem itelem el a Fidesz tranzakcioit a parthazzal meg a cegeivel...ha az nem volt tiltva  es ok meg nem voltak hatalmon.,De mindjart azt teszem olyanokkal amelyeket  akkor kovettek el mikor  mar uralmon voltak .Ehhez mar nem eleg hogy torvenyes valami hanem hogy betartja azt a sulyosbito minoseget hogy az o kezeben van a magat mar igy nem vedelmezheto ,vedhetetlen  allam es igy a az allampolgarok erdekei is.  Az en francia tanarom -pedig roman volt az istenadta - jol megverte az osztalytarsamat , a sajat fiat mikor az kerte  tole hogy mutassa meg neki a vizsgateteleit..pedig az ugyebar nem hasonlithato ossze tanacskozasokkal az allami vagyon kezeleserol a kedves feleseggel es nem osszehasonlithato a barat bevetesevel  egyes szemelyes meggazdagodast celzo ugyekbe mint strohman ,es  ha kell  jatszunk a gondolattal torvenyeket sajat erdekbol megszopvegeztetni,elfogadasat idoziteni egy a miniszterelnoktol jonak tartott strategikus pillanatra.....

Ilyenek  (es ha Gy.F-en  is lehet ilyen fogast talalni ,akkor o is ) nem lehetnek az en bizalmam hordozoi .

Ha ezt a fentoeket , ugy mint en vagy Te vagy mas fuggetlen megitelesu erkolcsre alapozo megitelessel  rendelkezo ember ,ezt igy itelne meg ,Mo-n sem maradhatna sokaig ilyen balkani , roman-bolgar-gorog-szerb tolerancia a csirkefogokkal szemben.

Ehhez nem kell innen elmennem vagy irigyelnem a 300 km.-teren tulikakat hanem itt  kell honositani. Egyik nem titkolt vagyam volt hogy a nyugdij adta szabad idombe itt is amely egy eleg nagy nyilvanosag (allitolag minket is kozel 40000-en olvasnak ) meggyzóhessem a mieibket hogy segitsunk egy olyan kozvelemyn megszuletesebe ahol erkolcsi normak szamitanak ,ahol senki aki megstegi nem varhat tamogatasra.Feljenek az uralmoin levok a nep igazsagerzetetol es szavazatatol.

Előzmény: tivadar (312)