A 2005. 03. 27 – i adás tartalmából:
Lee Webb hírei:
Üdvözlöm Önöket a 700 – as Clubban.
Health Deteriorating
Miután már egy hete semmi táplálékot nem kap, Terri Schiavo egészsége fokozatosan tovább romlik. A szülők ma reggel elvesztettek egy újabb csatát, miután egy szövetségi bíró elutasította, hogy lányuk etetőcsövét visszahelyezzék.
Schiavo Debate
Az ügyvédek és a barátok szerint már láthatók rajta a kiszáradás jelei. A bőre elkezdett pikkelyesedni. A nyelve és a szája egyre szárazabb. A bátyja úgy fogalmazott, hogy olyan látványt nyújt, mint a koncentrációs táborok foglyai. A Schiavo eset szenvedélyes vitákat kavar szerte az országban. Kapcsoljuk David Brodyt.
David Brody: A múlt héten sok indulat szabadult el.
Egy hölgy: Nem tudom elviselni, amit vele tesznek. Megszakad a szívem tőle.
David Brody: A családtagok pedig egyre dühösebbek.
Robert Schindler: Bírói gyilkosság. Meggyilkolják őt.
David Brody: Ahogy a lányuk bent haldoklik, kint a vita egyre hevesebbé válik.
Egy tüntető: Az igazságszolgáltatásnak mindkét oldal álláspontját figyelembe kellene vennie. A férj lett a történet főszereplője.
Egy másik: Mind a két oldalt vagy hússzor meghallgatták.
David Brody: Az egész nemzet ma erről beszél. Az egyik oldal azt mondja, hogy Terrinek joga van méltósággal meghalni. Míg a másik azt mondja, hogy nem az emberek dolga, hogy Istent játszanak. Egész családok beszélnek arról, hogy kinek van joga az életről dönteni.
Joni Eareckson Tada: Ez hatással lesz olyan magatehetetlen emberek ezreinek az életére, akiknek a gyámjaik nem a legjobb indulattal viseltetnek irántuk.
David Brody: A vita Washingtonban sem kevésbé heves. Jogi tanácsadók dolgoznak a kongresszus és az elnök mellett azon, hogy a Schiavo ügyet a szövetségi bíróság elé vigyék. Sokan mások azt mondják, hogy ebbe Washingtonnak nem kellett volna beavatkoznia. A képviselőház és a szenátus republikánus vezetői tovább szeretnék folytatni az üggyel kapcsolatos meghallgatásokat. A kongresszus akkor kívánja majd igazán felemelni a szavát, amikor az ügy majd a szövetségi bíróság elé kerül. Ez annak a pozitív jele, hogy az ország számára gondot jelent, ha az ügybuzgó bírók túl messzire mennek. A kongresszus tervezi, hogy átveszi az ügy irányítását, azzal hogy megpróbálja biztosítani a szövetségi bírók felett gyakorolt ellenőrzését.
David Brody CBN News Washington
Can Gov. Bush intervene?
Számos támogató tette fel a kérdést, hogy vajon Bush kormányzó miért nem adott ki végrehajtási parancsot.
Jeb Bush: Sok olyan emberrel beszéltem, akiket nemcsak most tisztelek, hanem már az első alkalom óta, hogy megszületett Terriről a döntés, hogy meghatározzuk, hogy milyen lehetőségeink vannak. Nem annyira nagyok, mint amekkorát az emberek szeretnének, hogy legyen. Ahogy ezt rendszeresen elmondom remélem, hogy nem fogják ezt visszamondani. Nem léphetem túl a hatáskörömet. Ezt nem fogom megtenni.
Gordon Robertson: Az elkövetkező vasárnapon a húsvéti ünnep miatt milliók mennek gyülekezetekbe. Ezt tette néhány évvel ezelőtt Bess Mason is, aki édesanyja unszolására ellátogatott a gyülekezetbe és a végén egy teljesen más emberként lépett ki onnan.
Good Enough
Bess Mason: Tinédzser koromban mindig dalokat írtam, amikor szakítottam egy fiúval. Erre azt mondta a bátyám, hogy még néhány fiú és hamarosan albumod lesz.
Riporter: Az élet tele van élményekkel és megtapasztalásokkal.
Bess Mason: Ez így van.
Bess Masonnak pedig nagyon sok kijutott belőle. Nemcsak a tapasztalatokból, hanem fiatalkorában a fiúkból is.
Bess Mason: Nem is értem, hogy a kapcsolataim miért rögtön fiúzással kezdődtek. Nem tudom.
Narrátor: Jól emlékszik arra fiúra, aki 14 éves korában ellopta szívét.
Bess Mason: Ez rémálom volt. Fiatalon, naívan hazavittem egy srácot, akinek lila, punk frizurája volt. Bőrnadrágot és láncokat viselt, ráadásul fekete rúzst használt.
Narrátor: Bess keresztény környezetben nőtt fel és normális életre nevelték a szülei, de punkosított barátja egyre lejjebb vitte és rossz útra terelte. Bess viszont nem akarta őt elengedni.
Bess Mason: Alapvetően azt gondoltam, hogy ha nem akarom őt elveszíteni, akkor tulajdonképpen bűnben kell, hogy éljek. És mivel így mindenképpen elkárhozom akkor már úgy is mindegy és így mindent megtehetek amit csak akarok.
Riporter: Ami persze ajtót nyitott…
Bess Mason: Minden másnak.
Narrátor: Amibe bele tartozott az alkohol és kemény drogok majdnem mindennapos fogyasztása nagy mennyiségben.
Bess Mason: Olyan dolgokkal játszadoztam, ami életveszélyes volt és persze őrültség is.
Narrátor: Bess úgy érezte, ha el akarja nyerni az emberek szeretetét, akkor a kedvükben kell járnia, hogy elfogadják.
Bess Mason: Úgy éreztem, hogy Isten elítél, és azt gondoltam, hogy ő bosszúálló. Úgy képzeltem el Istent, hogy ő fenn áll a mennyben és alig várja hogy szemembe mondja a bűneimet és jól megbüntessen.
Narrátor: A lemezfelvételt követően úgy érezte, hogy idő kérdése és Isten ítélete utoléri.
Bess Mason: Egyszer belém villant a felismerés, hogy valószínűleg túl messzire mentem.
Riporter: Melyek voltak az életedre vonatkozó terveid?
Bess Mason: Nem mondanám, hogy voltak komoly terveim. Csak a mának éltem. Nem láttam magam előtt a jövőt. Még egy héttel, vagy egy hónappal előre sem tudtam tervezni mi lesz.
Narrátor: Kívülről teljesen más volt.
Bess Mason: Mindig részeg voltam vagy drog hatása alatt álltam. Állandóan buliztam, de sokan ezt nem látták, mert közben rendesen jártam suliba.
Narrátor: De a felszín alatt Bess mélyen depressziós volt.
Bess Mason: Többször játszottam az öngyilkosság gondolatával. Teljesen reményvesztett állapotba kerültem. Az ismeretségi körömben mindenki drogozott. Az egész életed úgy érzed csapdába került. Hogyan lehetne kimenekülni ebből az életből, és hogyan lehetne visszatérni Istenhez, aki azt hiszed hogy gyűlöl azokért a dolgokért, amiket tettél?
Narrátor: Bess hamarosan választ kapott a kérdésére. Édesanyja berontott a szobájába és ragaszkodott hozzá, hogy a gyülekezetbe jöjjön.
Riporter: Mire gondoltál ekkor?
Bess Mason: Arra, hogy nincs nekem erre szükségem. Tudom hogy nem a helyes úton járok, de nincs szükségem arra, hogy odamenjek és ezt más is a szemembe mondja.
Narrátor/Riporter: De akkor éppen húsvét volt. Bess beadta a derekát és elment. Útközben még elszívott egy jointot.
Bess Mason: Muszáj volt elszívnom, mert nem akartam átszenvedni az egész istentiszteletet.
Narrátor: Bess besurrant az összejövetelre, de egyáltalán nem figyelt a prédikációra. Meglepetésére…
Bess Mason: A legfantasztikusabb dolog történt. Ott ültem és még teljesen a drog hatása alatt voltam, amikor hirtelen kijózanodtam, és teljesen kitisztult az elmém. Teljesen megszűnt a drog hatása. A szívem elkezdett kalapálni és tudtam hogy ez az én napom. Olyan érzésem volt, mintha Isten lehelt volna rám és azt mondja: van még egy dobásod. Még van remény.
Narrátor: Bess előrement a pulpitushoz és azt mondta Istennek: Uram nagyon jól tudom hogy elrontottam az egész életemet. Lemondtam a saját életemről és nem értem, hogy te miért akarod. Ha akarod, itt van a tiéd legyen.
Narrátor: Ez meghatározó pillanat volt.
Bess Mason: Nem tudom leírni azt az érzést. Talán amikor egyszerre vagy igazán szerelmes, izgatott, ideges és extatikus állapotban. Úgy éreztem, mintha feltámadtam volna a halott életből.
Riporter: Milyen volt ezután kilépni a gyülekezet ajtaján?
Bess Mason: Úgy éreztem, mintha leöntöttek volna békességgel és mintha egy hatalmas súlyt levettek volna rólam. És tudtam, hogy ez már soha nem kerül vissza rám.
Narrátor: Bess azt mondja, hogy annak ellenére hogy eltartott egy ideig, amíg teljesen megtisztult a drogos életmódtól, Krisztussal való kapcsolata végig erős volt. Úgy érezte, mintha azt mondaná. OK. Semmi gond. Jöhet a következő lépés. Minden rendben. Jelenleg Bess boldog feleség és nem rég adta ki első CD lemezét. Megtanulta, hogy nem kell megdolgoznia Isten szeretetéért és elfogadásáért, mert Ő ezt ingyen adja. Ezért Bess a mai napig nagyon hálás a húsvétért és Jézus Krisztus keresztáldozatáért.
Bess Mason: A Biblia azt mondja, hogy a bűn zsoldja a halál. Tehát annak az ára amit én tettem, azoknak a bűnöknek az ára, amit elkövettem, maga a halál. Megérdemeltem volna. Éppen ezért olyan csodálatos arra gondolnom, hogy Jézus mit tett értem. Fantasztikus belegondolni hogy ilyen áldozatra képes volt egy olyan valakiért, aki teljesen hátat fordított neki. Ő kifizette értem az árat. És ez csodálatos.
Gordon Robertson: Ő kifizette az árat érted is. Mi még bűnösök voltunk, amikor Krisztus meghalt értünk. Ez az, amit a Biblia mond. És a Biblia megérteti Isten irántunk való szeretetét. A bűnünk választ el minket tőle. A bűnünk miatt érezzük magunkat vétkeseknek. A bűnünk miatt van az az érzésünk, hogy Isten elvetett minket. Én azért vagyok most itt, hogy jó hírt mondjak Önöknek. Ő szereti Önt és meghalt Önért. Megláthatja az Ő szeretetét, amikor rátekint a keresztre szegezett karjait szélesre táró Jézusra. Ő Önért halt meg. Életem egyik legnagyobb kinyilatkoztatása az volt, amikor egyszer Jézus megjelent nekem és azt mondta: Gordon, ha csak te lennél az egyetlen személy, aki valaha is csak hívő lett, én akkor is eljöttem volna egyedül csak miattad. És azért vagyok most itt, hogy átadjam Önöknek is ugyanezt az üzenetet. Ha Ön az egyetlen, ha Ön lenne az egyetlen olyan személy, aki valaha is befogadta őt, Ő akkor is eljött volna pusztán egyedül Ön miatt. Isten nem haragszik Önre. Ő nincs a mennyben eltávolodva és nem szór villámokat az Ön útjaira azért mert Ön annyi mindent elrontott. Ez nem szeretet. Isten annyira szereti Önt, hogy megfizette az Ön vétkeiért az árat. Azért, hogy vele lehessen örökké. Ő újjá akarja tenni Önt. És reményt és jövőt és célt és új életet akar adni Önnek. És mindez ingyen van. Hogy mit kell nekünk tennünk? Alázattal hozzá kell mennünk, mint ahogyan azt Bess tette. Térdre kell borulnia és azt mondania Uram itt az életem. Ha tudod használni végy engem. Tisztíts meg. Tégy engem újjá. Jézus válaszolni fog és újjá formálja Önt. Nem kell előtte Önnek megtisztogatnia magát. Arról majd ő gondoskodik. Mindaz amit tennie kell az az, hogy odafordul és őszinte szívvel kiált hozzá és azt mondja Uram nem vagyok képes ezt megcsinálni. Szükségem van rád most. Nos, ha ez Önnek szólt, kérem hajtsa le velem együtt a fejét. Ne kapcsoljon át másik csatornára. Ez a nap az Ön napja. Ahogyan az a nap Bess napja volt, az Ön napja ez, amikor igent mondhat Jézus Krisztusnak. Nem szükséges, hogy elmondja hogy Ön bűnös. Jézus tudja ezt már. Amit el kell mondanom az az, hogy Jézus ebben a pillanatban kitárt karokkal várja Önt. Várja hogy odaforduljon hozzá. Hogy igent mondjon neki. És amikor Ön ezt megteszi, ő kész és képes arra hogy bejöjjön az Ön életébe és újjá tegye Önt. Megtapasztalhatja az Ő szeretetét és új teremtéssé válhat most. Tehát ha ez Önnek szól csak hajtsa le a fejét velem együtt és mondja el velem ezt az egyszerű imát. Megígérem, hogy Jézus válaszolni fog. Jönni fog és újjá teremti Önt. Kérem mondja velem.
Ima:
Úr Jézus. Hozzád jövök ma és Uram meghajlok előtted és kérlek, fogadd el az életemet. Fogadj el engem, és tégy engem újjá. És Jézus, ha mindezt megteszed, ha megbocsátod a bűneimet, ha megtisztítasz engem, akkor én megígérem, hogy a mai naptól fogva téged foglak követni életem minden napján. Hallgasd meg az imámat, mert a te nevedben imádkozom. Ámen.
Atyám. Imádkozom azért, hogy azokat, akik az előbb imádkoztak velem merítsd be a te szeretetedbe. Imádkozom azért, hogy a te jelenléted árassza el őket és töltse be őket túlcsorduló módon. És hogy örömük legyen és megújuljanak és tudják meg, hogy meghallgattad az imáikat és megválaszoltad azt és betöltöd őket a te Szent Szellemeddel. Ezért imádkozom a Jézus nevében. Ámen.
Terry Meeuwsen: Many Rodrigez kívülről ideális katonának tűnt. Belül azonban reménytelen harcot vívott függőségével. A házassága romokban hevert. Felesége azon gondolkozott, hogy elhagyja. Ám akkor Many felhívott valakit és az életük, házasságuk gyökeresen megváltozott.
The Many Rodrigez story
Terry Meuwsen: Kurt orvosa fizikoterápiás kezelést írt elő neki, de Kurt-nek soha nem kellett elmennie. Találják ki mit tett helyette és ez mennyire működött!
Kurtis Howell: Sok mozdulatot képtelen voltam megtenni. Ha hirtelen mozdulatot tettem hasogató fájdalmat éreztem.
Narrátor: Az Oregon államban élő Kurtis Howell jobb vállát egy munkahelyi sérülés következtében szűnni nem akaró fájdalom kínozta.
Kurtis Howell: Fűrészárut mozgattam, amit majdnem elejtettem. Az áru az egyik irányba mozdult el a vállam pedig éppen az ellenkezőbe és így kificamodott.
Narrátor: Az orvosi vizsgálat ínszakadást állapított meg és az orvos gyógytornát javasolt.
Kurtis Howell: A feleségemmel elmentünk sétálni. Miután hazaértünk és mivel már egy ideje kezelésre jártam és jobban éreztem magam felkaptam egy hógolyót, ám amikor eldobtam ismét éles fájdalom nyílalt a vállamba.
Narrátor: Másnap azonban Kurtis megnézte a 700-as Club műsorát.
Kurtis Howell: Megkerestem a 700-as Club weboldalát. Amikor Gordon és Terry elkezdtek imádkozni én is lehajtottam a fejem a számítógép előtt és velük imádkoztam. Majd Gordon azt mondta: van valaki akinek megsérült a jobb válla. Azonnal felálltam felemeltem a kezeimet és azt mondtam: az Úr Jézus nevében elfogadom a gyógyulásomat. Gordon azt mondta, hogy tegyek valami olyan mozdulatot, amire addig képtelen voltam. El kezdtem dobó mozdulatokat végezni, amelyek az előző este még nagy fájdalmakat okoztak. Most azonban már semmi kellemetlen érzést nem éreztem. Dicsőség az Úrnak. Ő annyira jó.
Narrátor: Kurtis fájdalmai teljesen elmúltak. Ma már újra képes olyan dolgokat végezni, amelyeket azelőtt nem tudott.
Kurtis Howell: Elmentem kontrollra, és az orvos azt mondta: többé nem kell visszajönnöm. A vállam teljesen rendbe jött. Azt mondta ez annyira szokatlan.
Narrátor: Kurtis Istennek adja a dicsőséget.
Kurtis Howell: Ráébredtem, hogy Isten személyesen foglalkozik velünk. Ez a nehéz időszak lehetőséget adott számomra, hogy még közelebb kerüljek hozzá, és még jobban megismerjem őt.
Terry Meeuwsen: Milyen nagyszerű bizonyság.
Gordon Robertson: Az orvosok szerint ez tényleg teljesen szokatlan eset. Felfoghatatlan számunkra. Szeretem azt, amikor az orvosokat lenyűgözi Isten hatalmas ereje.
Bizonyságok:
Gordon Robertson: Egy coloradoi férfi leírta nekünk 11 éves kislányának bizonyságát, aki már több mint 5 éve asztmás betegségben szenvedett. Március elején a kislánynak már a köhögéstől olyan nagy fájdalmai voltak a derekában, hogy azt alig bírta elviselni. A gyógyszerek és az inhalálók nem tudtak rajta segíteni. Március 7-én a kislány édesanyjával együtt nézte a700-as Clubot. Mint ahogyan ez minden reggel szokásuk. A kislány végig köhögte az adást. A műsor végén Terry a tudomány beszédével kijelentette, hogy Isten valakinek a tüdejét gyógyítja. Nem telt el öt másodperc sem, mikor a kislány odafordult az anyukájához és így szólt: úgy érzem mintha valaki rátette volna a kezét a mellkasomra és már egyáltalán nem fáj. A köhögés azonnal megszűnt és nem volt többé sem köhögés, sem más asztmás tünet. Vártak egy ideig, de a tünet egyáltalán nem jött vissza. Így felhívtak bennünket. Isten csodát tett azzal a kislánnyal.
Terry Meeuwsen: Ez fantasztikus.
Ezt a levelet Mary küldte Oregonból. 1995 januárjában agyvérzés érte. Ezt követően hat órán keresztül műtötték a kórházban. A kórházból való hazatérése után több rohama is volt, és annak ellenére, hogy napi rendszerességgel szedett különböző gyógyszereket átlagosan hetente egy rohama volt, amely után minden egyes alkalommal be kellett őt vinni a kórházba. Tíz éven keresztül így élte az életét. Idén január 28-án nézte a 700-as Club műsorát, amelyben Isten Gordonon keresztül kijelentette, hogy egy olyan embert gyógyít meg, akinek gyakori rohamai vannak. Mary tudta, hogy róla van szó. Hitt abban, hogy meg fog gyógyulni, majd két napig nem vette be a gyógyszereit. Azóta nem volt több roham az életében.
Gordon Robertson: Isten képes Önt is meggyógyítani. A hit hallásból származik, a hallás pedig Isten beszédéből. Jézus Krisztus a testté lett Ige. Ha elhiszi hogy ő mindennek a kezdete és bevégzője, ő a mi alkotónk és gyógyítónk, akkor Ön számára is elérhető az isteni gyógyulás. Nézzen fel a keresztre, amelyen értünk szenvedett, hogy általa elnyerhessük a bűneink bocsánatát és a gyógyulást. A Biblia azt mondja, hogy Jézus Krisztus sebeiben gyógyultunk meg. Ő a halála után feltámadt és él. Ha elfogadta Őt, akkor Önben van. Hallgasson rá. Hadd szóljon magához. Engedje, hogy a hit növekedjen Önben és higgyen a gyógyulásában. Most imádkozni fogunk Önért.
A Biblia azt mondja, hogy ha ketten vagy hárman egy akarattal kiáltanak Istenhez, akkor ő meghallgatja azok imáit. Ezek nem az én szavaim. Ezek Jézus Krisztus szavai. Higgyen benne, mert ez az igazság.
Most az Ön szükségeiért fogunk imádkozni. Kérem, hogy hittel helyezzék a kezüket arra a testrészükre, ahol a fájdalom van, akárhol is legyen az. Ha az egész testében jelen van a betegség, akkor helyezze a kezét a fejére. Mi pedig hinni fogunk abban, hogy Isten ma csodát tesz az Ön életében. Higgyen Isten gyógyító erejében. Imádkozzon velünk, kérem.
Ima:
Úr Jézus tehozzád kiáltunk azoknak az embereknek a betegségei miatt, akik most velünk együtt imádkoznak. Uram te azt mondtad hogy akármit kértek az én nevemben a mennyei Atyától én megcselekszem azt. Hiszünk abban hogy te kinyújtod a kezed és meggyógyítod ezeket az embereket most a Jézus Krisztus hatalmas erejében. Testrészek, gyógyuljatok meg. Minden gonosz erő, betegség, gonosz szellem. Hagyjátok el ezeket az embereket Jézus nevében. Legyenek egészségesek.
Valakinek a bal lábában vannak fájdalmai. Érez egy elektromos feszültséget kúszni a lábában. Ön meggyógyult a Jézus Krisztus nevében. Amit azelőtt nem tudott megtenni, most újra képes rá. Nyújtsa ki a lábát és hajlítsa ki a térdét és ismerje fel hogy meggyógyult.
Valakinek a jobb vállát gyógyítja meg az Úr. Olyan dolgokat tud majd ezután a karjával megtenni, amelyekre nem volt azelőtt képes. Körözzön a karjával és vegye el a gyógyulását.
Valaki a hátának egy kis részét fájlalja. Isten meggyógyította a hátát. Érezni fogja hogy a hátának az alkotóelemei visszatérnek a helyükre és a fájdalom teljesen elmúlik. A Jézus Krisztus nevében. Isten teljesen helyreállította.
Valakinek a nyakában van fájdalom. Kezdje el mozgatni a fejét és a nyakában lévő fájdalom most elhagyja Önt a Jézus Krisztus nevében.
Terry Meeuwsen: Valakinek a látásával vannak gondok. Isten teljesen helyreállítja a szemét.
Valakinek a torkában van fájdalom ami nemcsak egy torokgyulladás. Isten meggyógyítja a problémáját. Isten képes arra, hogy a lehetetlen helyzetekbe is kiküldje a szellemét és meggyógyítsa az embereket.
Gordon Robertson: Fejfájásból és migrénből is szabadít az Úr. Dicsőség az Úrnak az ő csodatévő erejéért. Köszönjük uram.
Gordon Robertson: Szeretnénk hallani a gyógyulásáról. Hívjanak bennünket.
Az Úr áldja meg Önöket.