Pille Creative Commons License 2005.04.27 0 0 29

Habár nagyon régi a hozzászólás, és biztosan megoldódott közben az ügy, attól függetlenül válaszolnék, mivel látom, hogy itt inkább csak kérdések vannak, válaszok alig. Hátha tudok példát mutatni.

 

Feltételezem, hogy Windows alatt futó DOS programból szeretnél nyomtatni.

Két lehetőséged is van rá, hogy az USB portot LPT-re irányítsd. Az egyik a port átirányítása (nyomtatók, file, nyomtatási port átirányítása), de ha jól tudom, ez csak W98 alatt megy.

A másik a net use lpt1 \akarholnyomtato parancs akár az autoexec.bat-ban, de lehet a DOS program indításakor is.

 

A dosprn program arra használható, ha olyan nyomtatóra akarsz DOS-ból nyomtatni, ami alapvetően ezt nem tudja (semmilyen porton). Manapság az olcsó színes lézerek mind ilyenek, de figyelni kell a FF lézerre is, mert azok között is sok van. A programot fel kell telepíteni (ingyenes). Beállíthatod, hogy Epson vagy HP jellegű szekvenciákat kezelsz. Azt sehol nem említik meg, hogy néhány nyomtatás után elkezd egy dosprn unregistred szöveget nyomtatni a lapokra vízjelként. Minél többet nyomtatsz, annál erősebb lesz a szöveg, végül tiszta feketével áll ott. Nagyon ronda. Viszont ki tudod próbálni, hogy jó-e ez neked.

Lehet crackelni, de a crackek tele vannak spywarrel, elég arrogáns némelyik. Meg is lehet vásárolni, kb 5000 Ft egy licensz. Itt arra kell figyelni, hogy a licenszet konkrétan egy géphez adják, másikon nem is fog működni.

Előzmény: kovego1 (15)