vandalizmus Creative Commons License 2005.04.27 0 0 66

Üdv Minendkinek!

 

Itt a legutóbbi VB ülés jegyzőkönyve. Bocsánat, hogy csak most sikerült feltenni ide!

 

Versenybizottsági jegyzőkönyv  

Készült: A Magyar Sport Házában 2005. április 20-án.

 

Jelen voltak:             Ágoston Zsolt a versenybizottság elnöke,

                        Kelemen Gábor versenybizottsági tag,

                        Lugasi Vanda versenybizottsági tag,

                        Kósa Ádám versenybizottsági tag.

 

A VB napirendjén a jelenleg folyó bajnokságokkal kapcsolatos teendőket tekintette át, értékelte az előző ülésen hozott határozatokkal kapcsolatos reakciókat, valamint a 2005/2006. évi bajnokságok kiírásával kapcsolatos szigorításokat. Megállapította, hogy a jelenleg érvényben lévő MFSZ versenyszabályzat, és igazolási szabályzat nem egyértelmű az előforduló szabálytalanságok megítélésében, és nem tartalmaz minden esetben egyértelmű szankciókat. Ezeket a szabályzatokat pontosítani kell! A VB megállapította, hogy a bizottság létszámát ki kell bővíteni (a megüresedett hely mellé) egy fővel az utánpótlás és két fővel a bírói testülettől, így hatékonyabban lehetne a bajnokságok szervezését megoldani. A VB egyhangúlag a következő határozatokat hozta:

 

2005/XII. határozat:

A hátralévő OB III osztályú bajnokság küzdelmeiben (kivéve a 2005. április 24-ei nyugati forduló) a további játéknapokon legalább 4 játékvezető küldése kötelező a játékvezetés jó színvonalának fenntartása érdekében.

 

2005/XIII. határozat:

A versenykiírások szerint az OB I osztály 7. helyezettének, valamint az OB II osztály 2. helyezettének a feljutást, kiesést eldöntő mérkőzését legkésőbb 2005. május 31-ig az alacsonyabb osztályban szereplő csapat pályaválasztó joga mellett meg kell rendezni. A VB-t az időpontról értesíteni kell!

 

2005/XIV. határozat:

Az Elnökségi határozat alapján – miszerint az I osztályú küzdelmeket április 20-ig be kell fejezni – a Torpedó Justica SE – SZPK elmaradt mérkőzést nem játszották le, így a VB a Versenyszabályzat 18.§ 2. bekezdése alapján 0:0-s gólkülönbséggel, kapott pontok nélkül igazolja.

 

2005/XV. Határozat:

Az ülés alatt telefonon kapott értesítés alapján a játékvezetői műhiba miatt megismételt (2005/XII. határozat) SZPK – Szolnok Cannibals FK OB I osztályú mérkőzésre a Szolnok csapata nem érkezett meg, a versenykiírás értelmében a ki nem állás esetén a vétlen csapatot illeti meg a két bajnoki pont 5-0-s gólaránnyal. Mivel az értesítés nem hivatalos úton történt, illetve a mérkőzést az Elnökség írta ki és értesítette a csapatokat, ez csak elvi állásfoglalásnak tekintendő!

 

Budapest, 2005. április 21.

 

Versenybizottság