Tyb Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3736
Kedves gaiala!

Természetesen soha nem hajkurásztak ostorral a legközelebbi rómkat templom irányába.

De ha már így szóba hozod... a magyar állam az egyházakat igen jelentős összeggel támogatja. Ezen a pénzen többek között olyan iskolákat tartanak fenn, ahol nem fakultatív jelleggel hitoktatás, hitre nevelés zajlik.
És szerintem igenis van közöm ahhoz, hogy mire költik a pénzemet...

"semmivel sem látom ezt nagyobb droidságnak a liberalizus-globalizáció-szocializmus-kommunizmus eszmeiségének elfogadásától."

Azt is észrevettem, hogy léteznek bizonyos emberek, akik pl. nem igazán különböztetnek meg liberalizmust, globalizációt, szocializmut, kommunizmust. Hogy stílszerű legyek, valahogy úgy reagálnak ezekre a dolgokra, mint ördög a tömjénfüstre :)

És ha valami, hát ez tesz valakit droiddá, a dialektikus gondolkozás hiánya, az, hogy megismerd azt, amivel nem értesz egyet. Ez tesz droiddá, nem az istenhit.

"Miért van az, hogy sokan azt követelik, hogy az egyház ne foglaljon állás a köz ügyeiben, amivel a politika is foglalkozik. Maradjon csak a hozsannáknál. Aztán vadul felróják, hogy bizonyos "fekete, sötét, aljas" közügyekben, amik világméretű mocskot terítenek és terítettek szét, miért nem foglal, foglalt állást?"

Konkretizálj, légy szíves. Mondj nekem egyetlen olyan embert, aki először az egyiket mondta, aztán a másikat. Persze szerintem itt is az a helyzet, hogy valóban az általad említett két csoport között nincs különösebb átfedés, csak a Te elképzelésedben, ugyanis aki kritizálni meri az egyházt, az egy csoportba soroltatik, a vallásgyalázók csoportjába. Így aki azért kritizálja az egyházat, mert nem foglal állást, az is vallásgyalázó, aki azért, mert állást foglal, az is vallásgyalázó. Hogy a két csoport esetleg 99%-ban diszjunkt, az Téged nem érdekel...

"Miért ne adhatna útmutatást híveinek a napi élet területén is. nem kell ezt megfogadni."

Az a baj, hogy nem csak a híveinek ad útmutatást, hanem a politikára is próbál hatni, pl. a melegházasságokkal kapcsolatban, amikor kiszúrta, hogy Európában errefelé haladnak a dolgok (talán pont Spanyolországban, ahol amúgy is erősen teret veszt a katolikus egyház). Engem nem az zavar, hogy pl. a híveknek megmondják, hogy ne házasodjanak hasonneművel, hanem az, hogy az én jogaimba is megpróbálnak beleszólni. Ami pedig különösen álszent, hogy ugye a polgári házasság intézményébe próbálnak beleszólni, amit az egyház tudtommal el se ismer, legalábbis tudtommal a katolikus (de lehet, hogy a többi is) számára az a házasság, amit templomban, Isten színe előtt köttetnek.
És én úgy érzem helyesnek, hogy amíg én nem kívánok templomban esküdni velem egyneművek, addig ők se szóljanak bele, hogy én anyakönyvvezető előtt kivel házasodhatok össze.
Előzmény: gaiala (3704)