Geőcze Zoárd Creative Commons License 2005.04.26 0 0 topiknyitó
A hetedik napon

(Magyar Nemzet, 2005.04.26.,  7.oldal)

Amint azt a közrádió is elmondta, a hallgatók tömeges felháborodása miatt felfüggesztették a Vasárnapi Hírek nevezetű baloldali hetilap rek­lámozását a Magyar Rádióban. Ideje volt.

Olyan hirdetést nyomott ugyanis az újság közénk, hogy "A hetedik napon vegyen ön is Vasárnapi Híreket!" Tette ezt éppen akkor, amikor az adón a Vasárnapi Újság című műsort sugározták. Amúgy a hirdetést Gólvölgyi János olvasta fel - nem fog vele felszállni a Parnasszusra, be kell érnie a Heti Hetes Júdás-pénzével, merthogy ott is jópofizik.

Aki nem ismerné eléggé a Vasárnapi Hírek szellemiségéi, annak mondom, főszerkesztője Avar János (mindenhez ért, az idén márciusban átvette a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét). Megszólalt az ügyben a lap szerkesztőbizottságának elnöke, az exmunkásőr Ács György is, aki barátságtalan lépésnek nevezte, hogy hatósági döntés nél­kül függesztették fel a reklám sugárzását. Ugyan miért kéne hatósági döntés ahhoz, hogy a hozzám e juttatott modortalan reklámot ne sugá­rozzam a frekvenciámon? Szerintem ez szívem - rádióra - joga.

Mondom, nem hirdethetett a Vasárnapi Hírek a Vasárnapi Újság műsoridejében, merthogy ez teljesen abszurd, azt ne mondjam, pofátlan. Igaz, szüksége lenne a reklámra ennek a ványadt kriptokommunista ki­adványnak. Az már szimplán a jó modorra tartozik, felhasználok-e anyagi gyarapodásom érdekében manipulált ószövetségi idézetet: "A he­tedik napón vegyen ön is Vasárnapi Híreket”, s begyömöszölöm azt a Magyar Rádió egyik legtisztességesebb műsorába. Arcbőr kell ehhez.

 Pilhál György