Thas Creative Commons License 2005.04.26 0 0 271
Távol áll tőlem hogy védjem az MLM-et, de ha szabad egy-két megjegyzés:

Az MLM alapvetően egy franchise jellegű tevékenység, mint a McDonalds. A különbség annyi hogy egy Mekit nem fogsz megnyitni 100M forint alatt, viszont egy MLM-be beleugorhatsz jóformán 5000 forinttal is.
Éppen ezért a hálózat zömét olyan emberek alkotják akiknek se érzékük, se képzettségük (nem gyorstalpaló hülyeség, hanem igazi) nincsen a kereskedéshez. Ők buktáznak is szépen, de nem gond mert ha egy kiesik, jön helyette másik kettő.

A módszer két dolog miatt működik:
Egyrészt némi kereskedői vénával ez az üzlet is lehet nyereséges, ugyanúgy mint a használtautó- vagy zöldségkereskedés. Innentől kezdve viszont már van pozitív példa, illetve bukta esetén lehet azt mondani hogy ha Xy meg tud belőle élni és te nem, akkor te vagy a hülye...
Másrészt ugye egy veszteséges MLM-et elvben a hálózat bővítésével lehetne nyereségessé tenni. Ilyenkor van az hogy a mínuszban levő palimadár megpróbálja beszervezni a szomszédját némi plusz pénzmag reményében, miközben a saját tevékenységét úgy írja le mintha ez lenne az év biznisze. Ez kicsit olyan mint a szerencsejáték, bebukik valamennyit az illető, aztán feltesz még egy kis pénzt hátha visszanyerem alapon...

Hogy ez átverés-e? Erősen nézőpont kérdése. Ma minden terméket elég agresszívan reklámoznak. Annyira átverés ez mint az intelligens mosópor.
Ha valaki elhiszi hogy napi egy óra s*ggvakarással milliókat lehet keresni hát lelke rajta, a hülyeség alapvető emberi jog.
De mégegyszer, aki mondjuk nulláról be tud indítani, és nyereségessé tud tenni egy vegyesboltot, az az MLM-ből is simán meg tud élni ha akar.

Üdv.: Thas
Előzmény: Zottjoghurt (269)