Vérpistike Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3716
Minden tiszteletem a tied, de engedd meg, hogy pár gondolattal megtoldjam ezt a hozzászólást.

Szvsz, az, hogy milyen gyermeket hol és hogyan érnek sérülések, családmodelltől és nemi identitástól teljesen független dolog. Ha egy akármilyen szülői pár odafigyel arra a kis békára, akkor nem fogja engedni, hogy netán irányultsága, vagy beállítottsága ellenére más viselkedéstmintát erőltessen rá.
Szvsz, egy apróság beilleszkedése egy egy társadalmi modellbe nem attól függ, milyen modellben nevelkedik, hanem attól, szüleinek - legyenek hetero, vagy homo beállítottságúak - milyen értelmi képességei vannak, s mennyire empatikusak.


Más:

Inkubátor téma.
Lehet, hogy demoralizálásnak tekintik egyesek a dolgot, de nem az. Az, ha azt mondjuk, hogy "figyelj, tudjuk, hogy baromi nehéz neked és nem vádolunk azért, hogy nehéz az életed és farkastörvényeknek engedelmeskedsz" nem teszi rosszabbá annak az életét, aki kétségbeesésében, vagy aggódásában inkább véget vetne gyermeke életének, inkább esélyt ad neki arra, hogy ha fáj is, de azt tegye, ami helyes(ha szereti a babát). Aki arra büszke, hogy azok kínjain kéjeleg, akik szenvednek, hát... lófasz a seggébe (bár, inkább nem, lehet még élvezné.. :p ) Nem attól lesz jobb, hogy ő bezzeg nem nehéz életet él, a másik meg igen. Attól lesz jobb, ha átérzi a másik helyzetét és így vagy úgy, de megpróbál segíteni.

Más szemszögből nézve ez olyan, mintha egy választáson dőlne el, mi legyen a gyerekkel.
-Meghal
-Otthagyom egy kukában, zacskóba csomagolva
------
-Leteszem egy kórház elé, hátha jobb élete lesz
-Örökbe adom, hátha vigyáznak rá
-Tudom, hogy vigyáznak rá, ezért teszem be az inkubátorba
E három lehetőségben benne van az is, hogy később érte tud jönni, ha változik az élete.
Erről szól az egész.Ha vki bizonytalan, mi legyen szegénykével, legalább EGY lehetősége legyen, amiről tudja, hogy biztosan jobb lesz szegény párának.
Vannak ugye a biztos szavazók. Haljon meg vs ha belepusztul is, de megtartja.
ÉS, vannak a bizonytalanok, akik nem tudják, mi tévő legyen. Ha egy bizonytalan is elmegy ahhoz az inkubátorhoz, már megérte.


Uff.

(És, hogy mi köze ennek a pápához? Ugye, mondanom sem kell, hogy ha nem elleneznék a fogamzásgátlást, később nem kellene annyi papnak szörnyülködnie azokon az anyákon, akik kétségbeesésükben megölik a magzatukat.... Ha nem bűnnek, hanem balesetnek állítanák be azt, ha valaki "megesik", szinte egyáltalán nem lennének halálesetek.... hm?Mert mindig arról szól a dolog, hogy "erkölcs", meg "jólneveltség", meg "Istennek tetsző dolog"... Szerintem meg nem.
Szerintem arról szól, hogy szerencsétlenje fél attól, hogy kiközösítik, hogy megvetik, mert ezt meg azt tanították nekik a "jóságról", meg az "erkölcsről"...
Undorom van ilyenkor, ha belegondolok :-/ .....)

Előzmény: pucros (3711)